Автор Тема: Филми и сериали, от които можем да научим магия  (Прочетена 181 пъти)

Неактивен Solar

  • Специален достъп
  • Full Member
  • *****
  • Публикации: 147
  • Total likes: 56
  • Karma: +26/-0
  • "Better a witty fool than a foolish wit." - W.S.
    • Профил
Филми и сериали, от които можем да научим магия
« -: 16 Ноември 2020 01:45:01, Понеделник »
Вече има отворена тема за книги, които спомагат в разбирането и научаването на магията. Затова реших, че ще е хубаво да има и подобна, но за почитателите на филмовото изкуство.


В случая аз ще препоръчам сериал, но всеки, който има други препоръки, е добре дошъл да ги сподели.


Така...аз ви препоръчвам да изгледате и трите сезона на "Аватар: Последният повелител на въздуха" (подчертавам, гледайте сериала, а не игралния филм ). Тази моя препоръка може да се стори доста детска за някои от вас, но стига човек да е с отворено съзнание, може да открие голямо богатство зад привидните "детски измислици". Шоуто се концентрира върху контрола на енергия и способите за реализация на някои от техниките, които според мен могат да се приложат и в практикуването на магия. Има доста фантазия, все пак е детско шоу, но не е трудно да се разграничат небивалиците от приложимата на практика информация и да се почерпи доста знание.


На мен това, което изключително много ми хареса, беше с каква прецизност описват и илюстрират нагледно последствията от вътрешния дисбаланс и съответно от какво огромно значение е да бъдеш в хармония със себе си. Още един плюс е, че сюжетът е много забавен ;D .


Приканвам всеки, който има повече време и желание, да му хвърли един поглед. Предупреждавам - много зарибяващ е и е доста вероятно да се окажете залепени за екрана, докато анализът ви на президентски речи стои до вас и пуска сълзи. [wizard]
Но иначе - приятно гледане. [victory]
"Human knowledge consists not only of libraries of parchment and ink – it is also comprised of the volumes of knowledge that are written on the human heart, chiselled on the human soul, and engraved on the human psyche."