Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Кундалини.
tattul:
Кво да казвам, няма какво да казвам, човека знае. Остава само да намери начин да ръгне щепсела в контакта да светне !
Лу, на теб ли да обеснявам, той още няма достъпдо практикумите, първо. Мнозина не могат да издържат да се доберат да там, просто защото нямат нужното търпение. Пък и какво ли ще открият се чудя, май само работа.
Така да отговоря, не се сещам за конкретен ритуал за издигане на Кундалини. Няма такъв. Има служене и практики, които те подготвят един ден за това. Наистина ти е необходим човек, който да те води. Лично аз, не бих поела отговорноста, да покажа на някой как да се самовзриви. Едва ли друг също би го направил, освен ако не е някой шарлатанин и няма някакви подбуди за това.
Едно от качествата, които трябва да развие човек по пътя на самоусъвършенстването, това е търпението. Търпение с главно Т. Това разбирай като да отделяш време , за да работиш, както и да понасяш понякога неприятните странични ефекти, които са следствие или на някой гаф или пък на пречистване. Та....толкоз.
ааа, освен това Лиа ти е задала един конкретен въпрос - да опишеш до къде си стигнал с енергийните практики..та..пак толкоз.
RagioL:
Не съм се обиждал, просто казах че и не съм и очаквал някой да ми отговори но все пак реших да попитам, а също знам и че няма много хора с опит в издигането на кундалини. Имам опит в медитацията предполагам че чрез медитация може да се издигне кундалини. А ако говориш за странични ефекти цялата ми личност е един страничен ефект.От две или три години(не ги броя) се занимавам с медитация. Преди време се занимава със упражнения за отваряне на чакритите на ръцете и накрая се получи, но докато се получи имах болки в ръцете от лактите до дланите.
А за издигането на кундалини съм чувал че страничните ефекти са от болка до лудост и смърт, ако след събуждането си кундалини не бъдат издигнати до сахасрара. Ако питаш мен резултатите си заслужават риска.
В предния пост просто казах че ако никой не ми помогне пак ще продължа, нито съм обиден , нито съм искал да обидя някой.
myself:
За да се изкачи кундалини, тялото ти трябва да е готово. Тя е единствената енергия, която може да се и се управлява чрез волята ти.
Подготовката за издигане на кундалини, в съкратен (ама най-съкратен) вариант означава - подготовка на тялото (хранителен режим + физически натоварвания), отваряне на чакрите и отваряне (поне) трите основни канала - ида, пингала и сушумна.
Чрез медитация можеш частично да отвориш канала за преминаването на кундалини и- също като при махането на люспи от глава лук - да "пропуснеш" малко нагоре. Друг е въпроса, дали изобщо ще успееш, а ако успееш, дали ще можеш да овладееш процеса.
Опасността идва именно от липсата на подготовка на тялото, волята, ума. Напълно постижимо е, не е отчайващо сложно. Но е голямо количество работа, и посвещаване на всяка минута, и упоритост.
RagioL:
Благодаря за информацията!
tattul:
RagioL, я стига глупости, цялата ти личност страничен ефект.! Ще ти се :D. Виж самия ти си обърка още, дори не се приемаш както се казва напълно. Хипотетично само , казвам започваш да качваш енергията, знаеш ли какво става? Единия от моменти , че се изправяш пред себе си в светлина, която трудно се понася. Разбираш за какво говоря., надявам се.
Тук никой не е обиден, а ако поне малко съм те засегнала и съм те накарала да се замислиш, още по-добре. Казваш ще рискуваш! Е те това е глупаво. Може да рискуваш да скочиш с бънджи и да поизлъжеш с килограмите , но тук не става въпрос за риск. Всъщност искам да те попитам, защо искаш конкретно точно това? Какво очакваш от това, ако се получи?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия