Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Кундалини.
plambambam:
Пиши ми на лични и мога да дам малко инфо за специфична медитация.
plambambam:
П.С. Определно човек трябва да е подготвен физически и духовно. И в общи линии ако наистина искаш да се развиваш, а не само да си правиш upgrade физически, то знай, че целта не е физическите усещания, а точно сливане с божественото - самадхи. Мой съвет е само да внимаваш, защото напоследък йога медитациите и всякакви практики станаха много комерсиални и е пълно с измамници. Като цяло е най-добре първоначално да практикуваш с опитен човек, който да те напътства, но всичко си е до човека. Все пак не говорим за точна наука.
:
Plambambam пиши ми нещо повече за медитацията. Преди съм ходила на йога но не научих много. Искам да видя и твоите начини.
LyLyth:
Ragiol, опит ще ми е трудно да споделя, защото при мен се случва щом пожелая, но никой не ме учил. Имах едно преживяване с катастрофа, тогаваа започна и всичко. Някой неща бяха доста плашещи, не можех да контролирам нито онова, което чувах, нито това, което ми се случваше и след доста стрес поисках всичко това да спе и то спря. Поне засега. Сега искам да го върна, но не зная как.
Кундалини издигам с дишане. Но първо отпускам мускулите. Лично аз имам нужда от много тишина, никакви дразнители, за да мога да се съсредоточа. Понеже това ми е невъзможно през деня, практикувам вечер, преди да заспя. Енергията се издига и се насъбира в областта на главата ми. Усещам я в 6-та чакра, сякаш се разтваря. Лекувам се така, защитавам се така. В това състояние чувам някои неща, понякога ме плашат, усещам, че не съм готова. В началото ми ставаше лошо. Имаше моменти, когато съм се събуждала посред нощ от недостиг на въздух. Забавяла съм си дишането доста. Моят съвет е да си намериш учител. По-скоро той ще те намери, когато трябва. Не съм забелязала да имам някакви сили и способности, понякога изричам неща, които после се случват, но считам, че това е повече интуиция, знам ли....
theshadow:
Здравейте LyLyth,
Не споделяте достатъчно информация и ми е трудно да определя какво точно Ви се е случило. Но... Има какво да коментирам...
Магията е нещо специфично, което е присъщо на всеки човек... Ако не е умение, което се прилага по рождение, то тя е нещо, което няма пречка да се активира и използва на по-късен етап, ако човек се занимава с подходящи техники. Магията е умение за управление на енергия.
Понякога такива умения се отключват от дадени събития... И това е възможно най-опасният вариант да бъдат отключени...
Ако сте чела по-стара литература по отношение на магията, няма начин да не сте се натъкнала на моменти, в които авторите (стига да не са шарлатани) наблягат на предупреждението, че магията може да предизвика и психични отклонения.
Точно затова е и опасно такова внезапно отключване на уменията, за които иде реч. Това е рязко и необезопасено навлизане в сферата на несъзнаваното такова, каквото е дефинирано от Фройд. В една екстремна ситуация, когато е налице огромна тревожност, се включва това, което са открили изследователите от медицинския център на Колумбийския университет с последната техника за заснемане на процесите, протичащи в човешкия мозък, а именно- мозъкът започва да генерира краткотрайни образи на страшни лица. Те се появяват и изчезват толкова бързо, че не успяват да се осъзнаят от самия човек. Т.е. налично е активиране на една допълнителна несъзнавана тревожност, която не е рационална...
Сега добавете към това отключени специфични умения (магия- макар че думата е по-скоро условно ползвана, в смисъл, че как ще ги наричаме тези умения е все едно) и ще получите усилване на разрушаващите психиката процеси. Може да бъдат образи и звуци, които мозъкът генерира, но които нямат допирна с реалността и тези звуци и образи обикновено са осъзнати. Те се смесват с активираните умения. Човек, който няма подготовката да отсее кое какво е и на кое да се довери, а кое да се стреми да поправи посредством осъзнаване на реалността (като възприятие в психиката си), може да си докара сериозни проблеми.
Направила сте добре, че сте се спряла на онзи етап. Бихте могла да започнете отначало да работите върху развиването на своите умения, в случай, че това е Вашето желание, но следва да сте внимателна и да сте много критична.
Повечето хора подценяват критичността, но всъщност тя е най-добрата защита и ползвана по предназначение, Ви гарантира, че няма да навредите на психиката си, като допуснете размиване на границите между реалност и генерирана от мозъка образност, което е и една от основните опасности, когато става въпрос за занимания с магия.
Ако счетете за необходимо, можете да споделите повече за това, което Ви се е случило.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия