Отворена дискусия > МИСТЕРИИ

илюминатите

<< < (2/4) > >>

Backo:
Препоръчвам ,,Знака на българина'' на Димитър Недков (3 части). В него се разказва за масони, илюминанти и паметта на водата, интересна книга е

pres0:
Спред мен това е едно тайно общество- (обаче ако започнем да расъждаваме от сега ще кажем как пък точно "тайно" и "общество" ,но това е друг въпрос) което има за цел да управлява паричния поток,но погледнато философски виждаме ,че има доста символи присъщи на еврейстаката Кабала(тоест заети от там). Аз лично препоръчвам за четиво,защото е леко и дава основни отговори на повечето въпроси ( Джулиано Ди Бернардо "Философия на масонството" мисля че изданието беше 2006). Но да кажем според мен магията ти дава много по цялостно обяснение на догмите преставени там .. Масонството не е религия ,нито има общо със Сатаната или там както тръбят разни амеркански печатници . Според мен ВСЯКА една религия или ложа преставя способи за използването на една и съща Тайна ...алхимиците я наричат "Философския камък" други пък "квадратурата на кръга" и тн. Също ако не се лъжа те разглеждат БИТИЕТО НА ЕНОХ което е по старо от Моисей и представлява същата догматика. А ако не ви се губи време в лутане из дебрите на на "уж" тайните общества и най-вече техните "тайни" предлагам Елифас Леви "Учение и Ритуал на Висшата магия".

хеката:
Ордена на "Илюминатите" е създаден през 1776г. в гр. Инголщадт- Бавария-днешна Германия-от университетския професор по църковно право и практическа философия(етика) Адам Вайсхаупт. Личността му се свързва с безупречна прецизност и педантичност във всичко което прави,но и с много труден характер. Заради възгледите си той е изпаднал в изолация от учителския колектив на университета,но се сближава със студентите.

LyLyth:
Боже....

"един от наи нашомелите вапроси
 кои в същност са илюминатите и наистинали оправляват политиката и маниполират хората?
 стана ми интересно много нашомяло е че илюминатите оправляват политиката маниполират хора чрез ритуали и разни синволи и прочие
 вярнолие или не ?"

? WTF ?
 Толкова правописни грешки на едно място....

хеката:
Но е на кирилица....най-важното  .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия