Отворена дискусия > МИСТЕРИИ
Халюциногени
Solomon:
Всъщност райският газ може да те опияни, да те отпусне, но не бива за извличане на ВЯРНА информация, тоест колкото и да е напушен човекът с райски газ, пак може да лъже. Същото е и с хлороформа - по филмите виждаме как крадци и изнасилвачи напояват кърпа с хлороформ и упояват за секунди жертвите си...но реално хлороформът няма такъв бърз ефект. (и не мисля че има такова вещество, което да упоява за секунди когато се вдиша, трябва да се диша поне няколко минути)
Има такъв серум, наречен ''серум на истината'' - натриев пентотал, смятало се че той кара хората да казват само истината, но в последствие са разбрали че и той не върши работа, а само кара човека да говори повече. Всъщност, ако човек говори повече и лъже, от нещата които говори могат да ''извадят'' противоречия, които да им помогнат да установят лъжата - но и за това си има специалисти по психология, които могат да познаят дали човек лъже само по езика на тялото му, доста е лесно.
Цеци_Вихронрав:
Соломон, все повече ме очароваш. Развенчабкуп мои заблуди. Благодаря!
Solomon:
Моля, винаги питай когато те интересува нещо, дори ако си мислиш че не мога да ти отговоря !
П.С. Не знам защо, но глаголът ''очароваш'' сякаш ми звучи странно...може би само на мен така ми се струва.
Цеци_Вихронрав:
Сигурно е странно, но така го почувствах в момента. Просто отдавна не ми се е случвало да влезе нов човек във форума и да не е влязъл я във филм, я в сериал. :)
След всички дето местят луната, говорят с духове и т.н. фантасмагории да се появи здравомислещ човек си е очарователно.
Направо си е кефещо. Чак ми дойде муза да пиша за енергии днес, а аз трудно се навивам да отварям нови теми.
Solomon:
Хехех, благодаря! Радвам се че ти действам мотивиращо.
А и се извинявам - веществото за което споменах трябва да е натриев тиопентал, а не натриев пентотал. Двете доста си приличат но не е едно и също нещо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия