Отворена дискусия > МАГИЯ

Формулиране на намерението при магическа работа

(1/11) > >>

Coraline:
.
 Важно как ще формулираме желанието си при извършване на ритуал. Това съвсем не е незначителна подробност.
 Не можем да разчитаме че ако кажем какво да е, някоя земна или неземна сила ще усети какво точно сме искали и това и ще ни даде. Напротив. Получаваме това, което заявим. Например думи като "искам", "желая", "трябва ми" итн не е добре да се използват, тъй като като ги употребяваме получаваме точно това което сме заявили - състояние на желание, неудовлетвореност, необходимост. Или нагледно - при намерение формулирано по следния начин "Искам да получа много пари", в случай че магията е успешна, това което получавате е.... силно желание да получите много пари, или по друг начин едно голямо нищо. При любовна магия и формулировка "Желая да имам едикой си" резултата ще е, че още по-силно ще искате обекта на вашите желания. Тоест макар че фактически магията е проработила, резултата е такъв, че вашето желание не само не е удовлетворено, но става по-силно и мъчително. Доста по-удачна формулировка по отношение на искането е "Моята воля е ..." Обикновено е добре в намерението да зададем и някакъв срок за изпълнение на желанието. Защото това, че да кажем ще получим след 10 години нещо дето ни е трябвало за след седмица, не ни грее особено. Технически погледнато обаче магията в този случай пак е сработила и е успешна. Разбира се срока, който задаваме, е добре да е реалистичен за изпълнението на такъв вид желание, за да не си отрязваме сами възможностите за сбъдването му. Хубаво е в намерението да уточним изрично и пътищата, по които НЕ желаем намерението ни да бъде осъществено. Най-често давания тук негативен пример е при формулировка от рода "волята ми е да получа пари" и резултат: изплащат ви застраховката, след като сте пострадали или пък ваш близък умира и ви оставя наследство... Не бихме искали да ограничим намерението откъм начини за реализация, но често е добра идея да има към него уточнение от типа "без да това да навреди на мен или на близките ми" И така, прецизното формулиране на намерението, съвсем не е загуба на време и в повечето случай би могло да спести куп недомислици, неприятности и разочарования Успех !

myself:
Всъщност, макар и от по-отдавна, но ме човъркаше въпрос за формулировката на волята във връзка времеопределянето...
 Кое е по-удачно и защо: "Волята ми е ДО...(дата) да имам/получа резултат" или "Волята ми е НА (дата) да имам/видя/получа.....(резултат)"

theshadow:
За мен е от значение точността. Ако нещо няма да се получи на секундата, таковата, кога ще се получи трябва да е ясно до ден, час, минута, а ако е нещо по-сложно, то тогава се дели на подцели на стълбовиден принцип - осъществяването на една подцел на дата, час, минута, води до стартиране на осъществяването на другата и така нататък. Защо е по-удачно... Изисква изцяло да се знае всичко около достигането на целта до най-малката подробност, а това е основата на правилното целеполагане (да се знае какво се иска, защо се иска и точният механизъм на постигане). Такъв подход елиминира съвпаденията на едно 95% и не може да остане място за самозаблуда. Контролът е на удовлетворяващо високо ниво.

Coraline:
QuoteКое е по-удачно и защо: "Волята ми е ДО...(дата) да имам/получа резултат" или "Волята ми е НА (дата) да имам/видя/получа.....(резултат)" Привет,
 за мен оптималния вариант е този, които оставя отворени възможно най-много пътища за осъществяване на намерението, като отхвърля само нежеланите такива. В случая - "до", освен ако изрично не искаш нещо да се случи точно на определена дата. Намерение от рода на "да намеря синю ковчеже със златна панделка и рядка диамантена огърлица вътре, което сиво куче с черно ухо и куц крак е оставило отдясно под стълбата в задния двор, точно в 7 и 15 сутринта", е почти невъзможно да се осъществи именно заради прекаленото конкретизиране. Не е добре сам да си затваряш потенциални възможности и пътища към целта. Искаме да действаме по възможно най-икономичния начин - по линията на най-малко съпротивление, като при това избегнем нежелана развръзка. Не е добре да се конкретизира прекалено, освен ако нямаш поглед върху пълната картина и всички фактори, оказващи влияние върху развитието на процеса.

chimera:
Quote (Coraline)Намерение от рода на "да намеря синю ковчеже със златна панделка и рядка диамантена огърлица вътре, което сиво куче с черно ухо и куц крак е оставило отдясно под стълбата в задния двор, точно в 7 и 15 сутринта", е почти невъзможно да се осъществи именно заради прекаленото конкретизиране. Такова намерение е невъзможно да се случи, но не заради конкретизирането, а защото противоречи на реалността.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия