Айде и аз да се включа пък да видим колко е по темата

За мене музиката е стихия , тя не е просто изкуство , способна е да промени цялостната нагласа на човек и при определени обстоятелства дори ,човекът да не е в процес на практика да се усети раздвижване на енергията...все едно туко що открих топлата вода. Лично аз предпочитам да ползвам музката за възвръщане на емоционалният ми баланс. Когато се чувствам зле и подтисната достатъчно е да пусна нещо "изчистващо" като по-леките неща на Nightwish ( Sleeping sun,Swanheart и т.н.) или нещо на Epica ( Phantom Agony) . След няколко минути с подобна музика спирам просто да мисля ,става ми спокойно приятно , главата ми се избразва от всякакви мисли пропити с каквито и да е емоции...няма негативизъм или позитивизъм само едно спокойствие. Ако ще ползвам музика за някой спел то предпочитам нещо с познат текст , който е свързан със целта...може да звучи смешно , но например за спел за обаждане ( това да искаш някой да се свърже с теб) съм открила ,че е много подходящо на Константин - обади ми се ...е в крайна сметка всеки си има стиол свой начин

Но действително ако практикувам предпочитам тишината...музиката е за подготовка за нагласа...силната музика (не шумна а като усещане за сила) е много подходяща...в моя случай по -лек метъл , готик също...по - мелодични неща от типа на Evanescence или Xandria...понякога Korn (макар да не е чак толкова леко) или просто песни ,които имат някаква стойност свързани са с конкретна случка или човек.музиката има завидно място в ежедневието ми...слушам абсолютно всякаква музика и мога да намеря нещо стойностно във всичко...подходяща е за различните ми настроения. Както по-горе споменах ,когато нещо не ми е наред слушам определени неща за освобождаване на съзнанието от негативизма (в случай ,че искам да се освободя от него тъй като има моменти ,когато човек желае да го задържи опознае и преодолее без да го премахва по изкуствен начин) след това се взима (веднага след тези песни) ударна доза диско музика или чалга , което прави мешана скара , нотова вече си е до човека

Използвам друго приложение на музиката...подобно е на библиомантичният метод при гадаенията. Просто пускам радиото и в един момент задавам въпрос и искам да получа отговор на този въпрос в текста на следващата песен. Песента ,която тръгне по радиото ( все пак е на рандом принцип) е отговорът на въпроса ми. Така ,че ако говорим за магия , за да не съм извън темата използвам музиката като гадателско средство. В един период имах една песен ,която свързвах много силно с конкретен човек...всеки път ,когато случайно попаднех на нея изтръпвах знаейки,че нещо се случва...в последствие това мое предположение се потвърждаваше

Ето ви едно различно приложение от това музиката да е само второстепенна по отношение на нагласата