Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Имам ли направена магия?

<< < (17/27) > >>

theshadow:
Ето как се прави лед, който не се топи във вряла вода. Една епруветка се пълни с обикновена невряла вода. На дъното й на епруветката се поставя лед. Ледът е по-лек от водата при равни други условия, затова трябва да бъде притиснат с нещо и да си стои на дъното на епруветката. Ако епруветката е тясна, става да се притисне с куршум, за да е по-магъз, таквоз, хари-потърсково...

Накланя се епруветката и поставя на поставка. В горния край епруветката се нагрява, докато водата кипне стабилно. Условието е епруветката да се нагрява само в горния край и така водата да кипне. И сега... Ако ледът не се разстопи- всичките Ви съседки са летели на метли вчера из квартала Ви, затова сега Вие сте с направена черна магия...

Ледът долу на епруветката няма да се разтопи, нищо че ясно ще се вижда как водата кипи. А че не се топи- това е физика, а не магия. Топлопроводимостта на водата при спазени всички горни условия е много малка и ледът практически не се нагрява, че да се разтопи.

Това е елементарно, но зная и по-сложни тарикатлъци.

Зная много такива трикове... Някога ми беше хоби да ги изучавам. Мога да докарам сфера от зехтин в чаша, пълна със смес от спирт и вода, а Вие може да не знаете за спирта. Мога да направя "бездънна" чаша, пълна с вода, в която да изсипвам и изсипвам карфици и чашата да не прелее. Мога да нося вода в решето. Мога да направя монета, която не потъва във вода. Мога да предизвикам тотална смяна на цветове в стая. И още много неща...

...които не включват да извадя заек от шапка и които са достатъчно хитри, за да не се сетите как се правят... Обаче, таковата... Не са магия. Наука са. Им казват фокуси, понякога...

Затова имам една препоръка към суеверните хора- престанете да се връзвате на фокуси... Е, освен за забавление, таковата... Да се посмеете, да се отпуснете... Не повече...

Lil:
Има един момент, в който инстинктите на човек се задействат, момент в който фактите смазват логиката и трезвата мисъл, момент в който въпросите стават повече от отговорите. Както и момент, в който стоиш насред нищото...без сили. Има момент, в който никаква положителна мисъл не е от полза, макар и стократно повторена.
 Аз не съм тук да се забавлявам а да намеря отговори на въпроси, и решение на проблеми, които ме топят жива.
 Не съм хлапе, което е прекалило с "яките филми" и вече влиза в роля.
 /ако се вгледаш по-внимателно ще разбереш/

dia-devi:
edinstvenite ti..."problemi",..kato zada4ki za razre6avane,.. Lil,.. idvat ot teb,..samata,..molq ,..za izvinenie ,..4è nqmam bg-marker tuk
 от coolest:Пиши на български на КИРИЛИЦА

theshadow:
Quote (Lil)/ако се вгледаш по-внимателно ще разбереш/

Lil, вглеждам се... И се пробвам да те спирам. Точно защото зная много добре колко могат да смазват проблемите и какви могат да са последиците, ако в момент на отчаяние се зареже правилната логическа мисъл, за да се отстъпи място на безумието на отчаянието, склонно да се вкопчва в неразумни обяснения.

И... Lil, най-тежкият случай, действителен, който все повтарям, дано предпазя някой... На жена, тежко болна, на която лечението е сложно и която изтощена от ходенето по лекари, попада на една много хвалена лечителка... И спира да посещава лекарите, защото хвалената лечителка и говори за безболезненото изцеление с магия, каквото жената в отчаянието си иска да чуе, а не фактите, които са неприятни и изискват тежко лечение, изтощително, но все пак постижимо, които лекарите и казват. Доверила се на лечителката. Спряла лекарите и науката. А когато видяла, че от лечителката полза няма, тя се обърнала отново към лекарите, но вече била задълбочила болестта си толкова, че лекарите не могли да я спасят. И сега е мъртва.

Изводът, Lil, човек винаги трябва да пази здравата си логическа мисъл и да стои настрана в момент на затрупване от проблеми... В такъв момент... да стои настрана от Ходжи-Потъровци, от Магъзници- Потъровци и всяка Потърова-сган, която спекулира с отчаянието, за да печели пари. Осъзнай, че те може дори да те подлъжат до степен това да те убие (буквално да те убие), защото им е все тая жива ли си или си умряла. С доверяването си на такива особи, ти оставяш живота си на самотек. А животът на самотек е лошо нещо. Защото да стигне до там, за където е тръгнал, може само този, който не само знае за къде е тръгнал, но сам избира пътя си и посоката на вървенето си по лично избрания път.

Ти си тази, която следва да си решиш проблемите. Става като ги анализираш, отчетеш реалността и потърсиш какво трябва да се направи, за да има изход от тежката ситуация. Анализът следва да се извършва хладнокръвно- без излишно трагедизиране. Като да си хирург- ако оперираш и ти треперят ръцете, значи не само нищо не постигаш, но и влошаваш нещата.

Надявам се да не ми се сърдиш за по-острия тон. Не е с цел да те обидя или засегна. А по възможност да те оттласна от пропастта, към която си се запътила.

Lil:
Благодаря за съветите. Смятам, че вече е излишно да качвам снимките, но дадох дума...като тайничко се надявам да не хванете фотошопа
 Пробвах да я кача отново горе, но си седи на дъното.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия