Автор Тема: Вампирите- в търсене на истината  (Прочетена 3170 пъти)

Неактивен chimera

 • Админ
 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 463
 • Karma: +5/-0
  • Профил
Вампирите- в търсене на истината
« -: 11 Декември 2010 12:19:19, Събота »


 Из mystique.com.ru

 Под "вампири", в областта на науката, най-общо е прието да се разбира по-специален вид прилепи от семейство "Desmodontidae" (Desmodontidy), което живее само в тропиците на Южна Америка. В нощната тъмнина те тихо долитат до спящи човек или животно, надвисват над него, допълнително приспивайки ги с повеят на топъл въздух от крилата си. След това с острите си като бръснач зъби, прилепът леко срязва тънък слой на кожата и нежно-нежно и абсолютно безболезнено облизва кръвта, която не се съсирва заради антикоагуланта в слюнката му.

 Само на сутринта по кървавите ивици по врата на коне или по своите собствени крайници, пътешествениците разбирали за присъствието на вампири.

 Ние, разбира се, ще говорим за вампирите- хора, но не за филмовите, които са изградени от голяма доза мистицизъм и глупост, а тези, на които се приписва ролята на безпощадни нощни кръвопийци.

 През 1989г. , във вестниците се мярнало съобщението, че в Париж е кръстено момче от известния род на Дракула, който се счита за род на вампири! Свещеникът сериозно се притеснявал дали бебето няма да го боли от свещената вода. Не, не го боляло. Освен това Влад Дракула не е вампир, с "злите сили" не е известен да се е занимавал, въпреки че е известен с жестокостта си.

 Между другото, американците, от които и започнала филмовата сага за Дракула (заснети са десетки филми), научили за него необичайно късно и деформирано. Вампирът Дракула е измислен от писателя и театрален импресарио от Ирландия, Б. Стокър (1847-1912), в неговия роман "Дракула" (1897).

 За Влад Дракула има много исторически извори и в нито един от тях той не е описван като вампир. Дори и тези стари описания понякога са чисто литературно приказни. Исторически, когато Византия, под ударите на кръстоносците, е загубила предишната си власт, Влад Дракула започва да отблъсква турците, които се възползвали от слабостта и започнали да завземат територии, българската включително.

 В този период и се появява на сцената, защитникът на Румъния, Влад Дракула (син на дракона). Той не е встъпвал в големи битки, но унищожавал така турските войски, че всявал ужас у врага с коловете, на които били надявани все още живите турски войници.

 Впрочем, Дракула е единичен случай, а как въобще е възникнала легендата за вампирите (или по други места както ги наричат - упири) , които стават от гробовете си през нощта и нападат живите хора?

 Съществуват различни обяснения за възникването на легендата: хората, които се губели в горите, понякога били нападани от членестоноги, облаци от комари, кръвосмучещи паразити, пиявици, които ги обезкръвявали. Но дали все пак понякога не са се сблъсквали и с вампир-човек?

 Античният писател Марсел Сидетски (Древен Рим, II в.) още тогава приемал, че може да става въпрос за някакво заболяване. Според друга версия са виновни наркотичните вещества, съдържащи се в билковите смеси, ползвани от практикуващите магьосничество. Има и версия за заболяване, свързано с липсата на пигмент, когато човек абсолютно не може да устои на ярка светлина на деня. И - така нататък.

 Най-убедително изглежда предположението за хора, които поради една или друга причина, са паднали в летаргичен сън или в състояние на клинична смърт, и са погребани живи.

 Представете си (въпреки че това може би е страшно да се представя), че вие, като, да речем, във филма "Бягство" (САЩ), сте погребани живи в гроба. И така, иска ви се да живеете! Просто да живеете! И човекът, трескаво се опитва да избяга. Често се случва нищо, до смърт от задушаване, от глад, от страх. Но понякога, погребаният е в състояние да постигне невъзможното - маха се!

 Грозни примери на такава тема с удоволствие "колекционирал" признатият за бащата на литературата "ужасите" американски писател Едгар Алън По (1809-1849). Да си представим обаче психическото състояние на човек, който полуобезумял в гроба, всепак излиза на свобода.

 Не толкова много хора през онези години в далечното минало са били свободни от религиозни и мистични суеверия и са знаели какво е това клинична смърт или летаргичен сън. Хората приемали, че всеки, който е излязъл от гроба се превръща във вампир. Излязлият от гроба си човек наистина вярвал, че той е мъртъв. Но, волю неволю, искал да се срещне със семейството и приятелите си, тези, на които е държал и е приемал, че държат на него, може би, за да търси помощ.

 Да ги посети по време на деня? В далечното минало това е равносилно на самоубийство. Да дойде през нощта? Но тогава пък съвсем никой не го разбира, заради наложените суеверия и страх у хората да не бъдат нападнати и убити от "мъртвеца". Така че, осъзнавайки, че той е сам, възприемайки себе си като "мъртъв", човекът съвсем се вживява в страховете и предразсъдъците си: започна да се държи като истинско "зомби", за да извършва "програма", наложена му още от детството му чрез вярата и суеверието - става вампир, защото винаги са го учили, че човек, който е излязъл на свобода от гроба си, задължително е вампир и се нуждае от кръв, за да живее. Под страх от собствената си смърт, човекът се е опитвал да си набави кръв.

 До колко е реална е тази печална версия?

 Ето няколко разказа, взети от старинна книга на един лекар и преводач Поликарп Пузин (1834) за предразсъдъците. Според един от тези разкази, в края на XVI век в Бохемия, близо до селото Кадам, се появил уж мъртъв пастир. Той се вясвал през нощта и викал имената на някои от своите приятели. И просто от общата заразна болест по онзи край, след това, още няколко души са умряли.

 Ужасените селяни решили, че за всичко е виновен първият мъртвец и се отправили към гробището, за да направят това, което са ги учили, че се прави в подобни случаи за справяне със злите сили- да забият кол от трепетлика в "мъртвеца".

 Изкопали някакъв гроб и някакво тяло било приковано към земята с кола. На следващата вечер обаче "мъртвецът" отново се появил, плашейки много от добрите стари дами, както и няколко други души. Тогава бил хванат. Решили да го изгорят и така и сторили. "Мъртвецът" се борил, когато започнал да гори, крещял ужасно, от него текла кръв. След като го изгорили, той вече не се появил.

 Има много такива истории, които описват подобни събития, които действително са се случили. П. Пузин описва един такъв, развил се в Сърбия, където умира един стар човек, който, обаче, три дни след смъртта си през нощта отишъл при сина си и го помолил да му даде да яде. Синът му дал храна. Старецът я изял с добър апетит и си тръгнал, без да каже нито дума.

 Правителството научило за това и изпратило хора да разследват случая. Преглеждали гробовете и установили, че старецът все още има отворени очи, червена кожа, естествено дишане, но, обаче, е неподвижен, като мъртъв човек...

 В такъв случай съветът е, че трябва спешно да се свърже с лекар, реанимация, но, уви, вижданията и практиките, които се някога са били наложени, са били доста различни. Дървеният кол - това е било приемано за единственото "лечение" на обществото от вещици и зли духове.

 Пузин съобщава и за други случаи. И със същия фатален изход. Например, в Унгария преди някой и друг век, докато е бил на работа селянин на име Арнолд случайно бил смачкан от вагони. Решили, че е мъртъв, погребали го по всички правила, но след това, подобно на горните два случая, хората решили, че починалият мисли зло на хората и се е превърнал във вампир. Тогава започва обикновено убийство (разфасовали го да проверят дали е вампирясал): Арнолд показвал всички признаци на вампиризъм. Тялото му е прясно, косата, ноктите растат, също и брадата, а и вените са пълни с кръв, която капела от тялото в гроба му.

 Местният съдия, който е бил произведен да извърши аутопсия, бил пресметлив човек и решил да се последва обичая, разпоредил да се забие остър кол в сърцето на Арнолд, който извикал страшно (вик може да се изтръгне и от мъртво тяло поради внезапно притискане на гръдния кош). След това му е отсечена главата му и е изгорен, за да се приеме, че вече не е вампир.

 Обърнете внимание, че в разказите на съвременните мистици, които имат претенциите да са абсолютно доказани, често не се споменават дати, места и конкретни имена. Въпреки това, ако се потърси (което на мистиците не им харесва, защото често води до разобличаване на техни лъжи), в литературата все пак може да се намери по-прецизно датиране на всички тези, на пръв поглед, напълно немаркирани събития.

 Един от източниците е вестник "Куриер за вас" (4,1991), на сп. "История" (Франция):

 "През 1725 войводата Градански е бил принуден да изпрати отряд от войници, който да освободи словашки село Кислов от... инвазия на вампири."

 Посланието, което той изпраща до Белград, се съобщава, че убийствата на 9 селяни се приписват на Петър Плогожович, който е починал много преди тези трагични събития, на възраст от 62. Всички 9 от жертвите са били съседи Плогожович. Воеводата в посланието му заяви, че Плогожович е възкръснал от мъртвите и през нощта заставал до гърлото на жертвата, като всички ги изсмуквал до последната капка кръв.

 Убиецът го търсили цяла седмица, но така и не го намерили. Със заповед на управителя решили да се отвори гроба на Петър Плогожович. През това време отново било извършено убийството. Властите побързали да отворят гробницата веднага на следващата сутрин. Ковчегът е изкаран на повърхността и му вдигат капака. Ужасени, войниците видяли трупа на Плогожович, засипан с кръв от главата до петите.

 Трупът бил подпухнал от кръвта. струйки кръв били изтекли от устата му, а очите на мъртвеца светели все едно е жив. Присъствалият при отварянето на гроба лекар заявил, че Плогожович е мъртъв, а покойният се оказал "жив мъртвец." Следвайки старата вяра в сърцето му е забит дървен кол, а самият труп на Плогожович е бил изгорен, като и за по-голяма сигурност, пепелта му била разпръсната от вятъра.

Неактивен chimera

 • Админ
 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Публикации: 463
 • Karma: +5/-0
  • Профил
Вампирите- в търсене на истината
« Отговор #1 -: 11 Декември 2010 12:20:58, Събота »
Поради промените в сайта, които налагат местене и триене на темите от главната страница на сайта във форума, копирам отговорите на хората по тази тема от лицето на сайта, за да не се загубят.

1 marilyn'dv
 хубаво е това четиво, но не ми дава инфото, което търся. искам да разбера дали има вампири, истината за тях. историите за болни от различни болести и синдроми хора не ми вършат работа. аз искам да знам дали има вампири, които наистина трябва да се хранят с кръв и т.н. и най-сетне да оттеля реалността от бабините девитини.

2 Anna
 Именно ..! Това са просто случки .. ! Четох в един форум, че хората болни от БЯС притежават всички признаци на вампирясали .. катерат се по дърветата.. хапят хората .. крият се от слънчева светлина .. !! Аз обожавам темата вампири, но лично няма да повярвам, ако не видя поне един с очите си !!

3 Ice_Vampire (26.Юни.2010 4:16 PM)
 Болните от бяс не се страхуват от слънце, а от вода. А колкото до вампирите- може и да ги има, нищо не се знае.

4 tedi4ka
 Към marilyn'dv:
 Според мен в текста се дават доста случки като доказателство, че вампирите не съществуват. Знам, че е мистично и някак романтично да се смята, че те съществуват и са такива, и такива, но това не ги прави по-реални.
 Единствено бих допълнила към текста, че съществува болест, нар. порфирия. Заболяването е характерно с нарушена функцията на хемоглобина в кръвта и засегнатите от него се нуждаят от спешно кръвопреливане, за да живеят (смятай от къде идва идеята за кръвопийци); също така болните са алергични към слънчева светлина.


Неактивен rumen9299

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 10
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Вампирите- в търсене на истината
« Отговор #2 -: 10 Май 2011 03:37:42, Вторник »
ima legenda za delio haidutin ...koqto glasi 4e ne sa mogli da go ubiqt mnogo vreme turcite.....nakraq e bil otlqt srebaren kur6um s koito e bil ubit................
tova koeto ne me ubiva me pravi po- silen

Неактивен ly

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 48
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Вампирите- в търсене на истината
« Отговор #3 -: 20 Май 2011 23:40:30, Петък »
hah neznam dali e istina ili ne az li4no nesum vijdal vampiri no ako slo4aino vampirite sa6testvyvat to po taq logika ima i varkolaci
 no dosega nesum 4yval nqkoi da se e sbuskal s takova ne6to ili da go e vidql

Неактивен niall

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 10
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Вампирите- в търсене на истината
« Отговор #4 -: 24 Декември 2011 17:21:55, Събота »
В днешно време, поне според мен, ако съществуваха "известния" вид вампири, вече щяха да са на показ, пък и единствената логика да имат нужда от кръв е липсата на желязо в организма им, за което пък от своя страна се предлагат доста медикаменти. Американското кино, взаимства и размива до известна степен легенди и митологични създания, като ги комерсиализира.
Never believe in anything until it has been officially denied.
 Otto von Bismarck

Неактивен bor1ana

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 9
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Вампирите- в търсене на истината
« Отговор #5 -: 10 Септември 2012 23:44:32, Понеделник »
повечето хора не вярват в това но преди бая време в моето село се носена слухове че има вампир и по нареждане на кмета отвориха гроба на починалия човек , на скоро мисля че го даваха по телевизоята че се носят легенти че в нашия краи има вампири

 • Гост
Вампирите- в търсене на истината
« Отговор #6 -: 16 Септември 2012 10:22:36, Неделя »
Да има вампири , във всички държави има. В България са 240 на брой biggrin biggrin biggrin .Най-известният в момента копае дупки в земята които ние простосмъртните използваме за метро, има и един друг който "копае трупове с багера" cool cool cool

Неактивен zeroon

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 23
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Вампирите- в търсене на истината
« Отговор #7 -: 17 Септември 2012 14:10:25, Понеделник »
http://vbox7.com/play:a829b71ca1

 http://bnt.bg/bg/news/view/78217/vampirski_pogrebenija_kraj_vinica

 Изглежда че тези поверия тръгват от нашите земи.

Неактивен Scorpio

 • Newbie
 • Newbie
 • *
 • Публикации: 10
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Вампирите- в търсене на истината
« Отговор #8 -: 20 Октомври 2012 16:35:12, Събота »
Има няколко разкази за нападане от вампири в Сърбия. Единият случей е в село Медведжа, а другият в село Кисилова. Селяните твърдели, че тялото е било обсебено от някакъв демон, който напада живите и изсмуква тяхната виталност. Вампирите не са описани както във филмите или в книгите като “Дракула”. Вампирът не бил физическо тяло, което изпълзява от гроба, а някакъв вид дух или спектрална ”проекция”, който не пие кръв от жертвите си, а ги души. Това го четох в една книга за мистерии и ако някои се интересува повече, мога да напиша за описаните случаи от книгата.

Неактивен fnosen

 • Newbie
 • Jr. Member
 • *
 • Публикации: 71
 • Karma: +0/-0
  • Профил
Вампирите- в търсене на истината
« Отговор #9 -: 25 Октомври 2013 01:37:08, Петък »
Хора, пропуснахте да отбележите болестта - порфирия. Цъкнете в гугъл и прочетете малко. Аз също съм вамп - фен, но от къде идват легендите за вампирите и какво точно представляват в действителност, ако съществуват . . . не знам.
Печелят смелите, които познават саможертвата и не се страхуват да се борят за постигането на целите си.

Неактивен хеката

 • Newbie
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1547
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • http://природна магия
Вампирите- в търсене на истината
« Отговор #10 -: 26 Октомври 2013 21:23:28, Събота »
Според онова което съм чувала от баба ми, вампирите са хора които не са погребани правилно или са умрели от насилствена смърт. Тя казваше че погребението е ритуал който започва от момента в който разбереш че човека е мъртъв. Първо огледалата се закриват, за да не може духът да се огледа и затвори в огледалото. Второ тялото трябва хубаво да се измие и да се почисти и трето през нощта мъртвеца не трябва да остава сам. Бдението е с цел някоя котка да не го прескочи-особено ако приживе покойника не се е погаждал с котките. Ако обаче, по някаква причина се усъмниш в покойника ,трябва да забиеш трън от глог или пирон в коленете за да не може до стане. Следва кол сърцето,чесън в джобовете и на гроба и пр. Тези хора по принцип не ги погребвали в гробищата,а на кръстопътищата като самоубийците. За да не може вампира да намери пътя за дома. Това знам за тях от баба ми,но всъщност Fnosen е прав прочетете за порфирия. Според мен вампири има, но те са енергийни. Това са хора с нарушен енергиен обмен. Тоест или не могат да приемат енергия от земята или от космоса,затова тези хора се прикрепят за здрави хора и започват да черпят от тяхната енергия. Обикновено те побъркват с разни безбройни изисквания и вечно недоволство. След общуването с тези хора се чувстваш сякаш някой ти е изпил силите със сламка ,спи ти се и си изморен. Ей,хора днес е Димитров ден - днес Самодивите яхват змейовете и отиват в другия свят. прибират се в село Змейово,така че внимателно почват тъмните месеци... wink
магията не е религия или философия,а начин на живот

Неактивен theshadow

 • Админ-ДИКТАТОР
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 5701
 • Karma: +72/-0
  • Профил
Re: Вампирите- в търсене на истината
« Отговор #11 -: 22 Април 2017 09:26:31, Събота »
Отварям отново тази тема за обсъждане, а причината е, че вчера гледах цял научно-популярен филм на вампирска тематика и тъкмо ще опиша по-същественото от него, тъй като информацията си заслужаваше...

Филмът- чужденецийски, но засягаше вампиризма главно из българските земи (с участието на Божидар Димитров по повод на намерено вампирско погребение край Созопол- на който наш учен чужденецът-водещ посмъртно не успя да му произнесе правилно името, което доста ме издразни- таковата, като го интервюира, барем да се беше постарал повече за името- но то друг въпрос)... Тук таме споменаваха и други държави... Хубаво разследване беше...

Сега по същество... По родните земи времето е основно студено и най-вече по северозапада по планините... А това прави процесите на гниене непредвидими... То всъщност не само това, но и това... Другото е, че след смъртта, гниенето на тялото може да включва връщане на кръв през устата...

Ето я една вероятна картина за тръгване на суеверието... Зима е- съответно да се погребе човек на дълбоко в земята е невъзможно... Погребват го в плитък гроб... По нашия край- северозапад- допълвам (няма го във филма, но нали съм от там- имам наблюдения и над погребения, и над противо-вампирски мерки при погребението)- има обичай да се погребва починалия с покъщнината му... Това от своя страна е изкушение за крадци... Отива крадецът да обира гроба посред зимата... Но не веднага, защото селото е малко и ако е веднага, ще тръгне едно вътрешно разследване кой е знаел за смъртта и е тръгнал да откопава гроба и жална му на крадеца- като го хванат- няма адвокат и съд и лека условна присъда, а на място ще го линчуват... За тялото на покойника... Студът е съхранил тялото и то не се е разложило според очакванията... Крадецът оставя гробът незакопан и останалите виждат един отказващ се да "умре" вампир... Може да има и примерен развой- пускат се слухове как "вампирът" бил "видян" из селото, примерно- след полунощ да броди и даже някой да е "нахапан" или да се разболял- "вампирът" ще е нарочен за виновен за разболяването... Може наплашените суеверни хора да му отрежат главата на "вампира", да го понамушкат с каквито остри оръжия и сечива им се намират под ръка... Ако се намери камък- ще затиснат отсечената глава с камъка, за да не се надига повече "вампира"... И да го напогребат отново този ми ти "вампир"...

Горе-долу нещо такова се показа и по филма като история... "Вампирът" в Созопол е намушкан с режещата част на плуг, главата - отсечена и поставена между коленете- с камък...

По моя край при погребение се вземат мерки против "вампирясване" още при самото погребение, но не толкова груби като отсичане на глава и намушкване на трупа на починалия...

Според Божидар Димитров- такива вампирски погребения с осакатени тела на покойници- са открити около 700... Според мен са и повече реално, тъй като суеверието е нещо страшно... Във връзка с голямата бройка, водещият предаването се пробва да намекне, че едва ли не тук всички само вампири им в главите, но ми хареса как Б. Димитров го отряза, че той в такива неща не вярва и ако се случват, са по селата- там някаква докторантка (от моя северозападен край и тя), споменавала, че по селата това като суеверие- още не е отмряло... И е така... Има места там (сигурно и по други закътани части на България е същото), където времето е спряло на отпреди няколко века като развитие... У нас при баба ми и дядо ми беше такова именно положението- възпроизвеждаха живота такъв, какъвто е бил преди няколко века...

Обратно на темата за вампирите... Спомена се за румънците- наскоро (преди броени години) погребали човек, но от рода му една жена се разболяла, друга и се "привидял" погребания покойник и родата откачила... Буквално... Набедили покойника за вампир... Сбрали се 5 човека, откопали гроба, рязали, кълцали, извадили сърцето, горили до пепел изтръгнатото сърце на покойния и после пепелта от сърцето я правили на напитка и пили... И о, чудо на чудесата- болната оздравяла, а румънското правосъдие лепнало 6 месеца затвор на идиотите, участвали в "убиването" на "вампира"... Чак се чудя дали болната, дето оздравяла, не е била психично болна, освен всичко друго, но няма информация по въпроса...

В съвремието манията по вампиризма, подклаждана от филмите, на моменти достига отвъд нормите и навлиза в частта с психичната увреда... Показаха едни ... ъм... неща... Два броя - мъж и жена- грозни като смъртта... Явно психично болни и двамата... Които се мислеха за вампири и си вярваха... Дамата наливаше от една тенджерка кръвчица с черпак в чашки за вино и пиеха с наздравица... Той мъжът, дето си вярвал, че е вампир, нея я бил "превърнал" във "вампирка"... "Създанията" споменават как имало към тяхната психична увреда и още един вид психично увредени, дето им харесвало да бъдат донори на "вампирите" и доброволно давали да ги хапят и да им точат от кръвта... Ама бяха една гледка- и двамата с тонове грим и грозни като смъртта... Ъъъ... Малко по-грозни от смъртта...  [shok]  Отвратиха ме... Ингилизка му увреда на психиката... Имало било там и други изроди като тях и на никой не му правело лошо впечатление... Евроатлантически ценности, предполагам...  [umnik]  На мен обаче ми направи лошо впечатление... То изобщо цялата простотия около вампирите ми прави лошо впечатление, без значение държавна принадлежност на идиотите, които я спотребяват и прилагат...

Обратно на двойката английски "вампири"... Тези особи очевидно не знаеха, че човешката кръв е токсична и не е безопасно да се пие... Отделно в човешката кръв има и желязо, което след изпиване, не може да се отдели от организма и активира множество заболявания - увреждане на черния дроб, увеличаване на течностите в белите дробове, дехидратация, ниско кръвно налягане, нервни разстройства...

И не само те не го знаели... Един човек спомена, че по Англия имало психопати, които се занимавали с трафик на хора (роби) и им пиели кръвта на отвлечените за роби, понеже "господарите" се имали за вампири (т.е. са хора с психично заболяване)... Работата е за полицията...

Тотално зле е положението, когато се отиде отвъд ролплея, в който някои на шега се броят за вампири, но все пак си осъзнават, че са само хора с доста странни фантазии...

Та те това те е, което мога да добавя по темата за вампирите...
Познанието е само за тези, които са готови да жертват време и усилия, за да се сдобият с него.

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9373
 • Karma: +65/-0
  • Профил
Re: Вампирите- в търсене на истината
« Отговор #12 -: 22 Април 2017 22:44:31, Събота »
Ъъъ... Малко по-грозни от смъртта...

Сянка, моля не обиждай Смъртта!  8)
А приказките за вампирите са интересни, но нереалистични...
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен

Неактивен hecate_trivia

 • Специален достъп
 • Newbie
 • *****
 • Публикации: 21
 • Karma: +3/-0
  • Профил
Re: Вампирите- в търсене на истината
« Отговор #13 -: 19 Юни 2017 23:17:37, Понеделник »
Вампири! Интересно. Дали първият вампир е Дракула? Не. Друг е първият вампир,но няма да споменавам кой е. Наскоро четох много интересна трилогия на Андрю Фукуда, разказваща за свят в който вампирите са истинските хора. Тази поредица ме накара да си помисля, какво би било ако не ние сме първите обитатели на тази планета, защото в книгите точно това се казваше, че първи на планетата са били вампирите, а ние сме се родили от експерименти на учени за да направят храна от мъртъвци.Има много факти сочещи това, че ние не сме първите обитатели на планета или хайде, не сме единствените.

Неактивен Цеци_Вихронрав

 • Обсебена
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 9373
 • Karma: +65/-0
  • Профил
Re: Вампирите- в търсене на истината
« Отговор #14 -: 19 Юни 2017 23:27:37, Понеделник »
.Има много факти сочещи това, че ние не сме първите обитатели на планета или хайде, не сме единствените.

Вярно - не сме първите... Преди нас са били маймуните...  ;D
Шегата настрана, но както първобитният човек се е развивал или израждал (въпрос на гледна точка) така и ние. Ако има машина на времето и се върнеш дори само 100-200 години назад ще ти стане лошо от въздуха (прекалено чист и без смог), няма да ти понесе храната (няма ГМО) и т.н. Искам да кажа, че не само хората, ами и животните, и растенията, изобщо самата планета се променя постоянно и най-лошото е, че се променя към лошо благодарение точно на нашата човешка намеса.
А колкото до вампирите, те са само легенда...
"Кат тасманийски дявол си в устата."
 Последен