Отворена дискусия > МИСТЕРИИ

Разкрито е единственото безсмъртно същество на Земята

(1/4) > >>

chimera:
Единственото безсмъртно същество на планетата ни, вероятно е един конкретен вид хищна медуза - Turritopsis nutricula, твърдят учени, цитирани от в. "Таймс". Медузата има диаметър само 4-5 мм и е представител на клас хидрозоа. Среща се в топлите тропически води и се предполага, че се разпространява по света, в случаите, когато корабите източват баластната си вода в пристанищата. Обичайно, след като се размножат, медузите умират, но Turritopsis умее да се връща от света на "възрастните" в "детска" възраст на полип. Теоретично погледнато, този цикъл може да се повтаря до безкрайност, което прави медузата потенциално безсмъртна. Според морските биолози и генетици, мекотелото се подмладява чрез процеса трансдиференциация, в който клетките се превръщат от един тип в друг. Клетките обикновено сменят ролите си, когато части от един орган регенерират. В жизнения цикъл на Turritopsis сякаш това е нормално състояние.

chimera:
Поради промените в сайта, които налагат местене и триене на темите от главната страница на сайта във форума, копирам отговорите на хората по тази тема от лицето на сайта, за да не се загубят. 1 lorda22
 О боже, то по тоя вариянт ми се ще и аз да съм Turriptopsis!

mandata:
оле бахти якото ;ддд искам и аз да бъда поне още 200-300 години така като медузата ;ддама не искам да сменям пола :х

jef1:
кой нормален човек иска да живее вечно (дънкан маклауд) по скоро би било наказание

mandata:
ммм да гледаш близките ти как умират...да гадно е затова ;ддд топваш и бягаш не се задържаш на едно място ;дд ехее ;дд гадно е да само по филмите

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия