ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Подсъзнателни послания
Libra777:
--- Цитат на: ScorpioVenus в 26 Юли 2023 23:51:59, Сряда ---
--- Цитат на: Libra777 в 13 Юли 2023 21:03:36, Четвъртък ---Но ми стана интересно защо не повече от 3-4 утвърждения? Може би се енергията се разконцентрира многопосочно?
--- Край на цитат ---
--- Край на цитат ---
Нека ти го представя с пример, нямащ общо с магията:Учиш нов език и в рамките на три месеца трябва да запомниш определен брой думи. Кое би било по-ефективно - всеки ден да минаваш през всичките, или да си ги разделиш за учене седмица по седмица на равен брой? Или... Ти си танцьор и имаш да научиш 36 хореографии в рамките на година. Ще избереш всеки ден да танцуваш 36 различни танца, или всеки месец да усвояваш по 3 нови? За вкъщи не можеш да напазаруваш 3 тона храна, за да имаш за месеци напред, защото се разваля. Пазаруваш си за няколко дни в малки количества или в някои случаи за 2-3 седмици правиш по-мащабно пазаруване. Но само дотам. Има си лимит, който не можеш да минеш.
Идеята е, че за да се случва пълноценно нещо и да си изцяло концентриран в него, не може да се случват още 50 неща от същия вид по това време, и да очакваш всичките 50 да вървят продуктивно. Възприемчивостта, работоспособността и паметта ни имат определен капацитет, затова мащабната работа си я разделяме на малки стъпчици.
--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 29 Юли 2023 00:03:17, Събота --- Ми те тука всичките от учен нагоре и ако си нямаш поне три висши не мойш ги разбра. Еле сенчестия ни администратор като почне, а за девойките с английските им обяснения ми трябва речник. Та гледам редките пъти като вляза да преведа техните умнотии на нормален език. [crazy]
--- Край на цитат ---
Цеци за президент! [yahoo] Добре поне, че не съм изцепвала никоя умнотия на испански, че има да ми дърпаш ушите...
Цеци_Вихронрав:
Либра, тука всичките сте млади и знаещи, ама пусто не мога да ви науча да мислите. А ако се замислите ще се сетите, че си имате една застаряваща вещица дето не разбира ингилизки и разни други чужденецки езици и няма как да ви надърпа ушите като грешите, ако не ви разбира.
Мислете, бе деца! [witch]
ScorpioVenus:
Права си, Либра. Наистина е по-добре да се поемат малки стъпки и наличната енергия да се разпределя по начин, който да дава качествени и дългосрочни резултати, независимо по какъв път се върви (както даде пример и с танци и езици). Много хубаво ми обяснявате тук и с примери и с асоциации. Харесва ми! А за утвържденията непременно ще пробвам още тази нощ. Успях да се събера в три аспекта, по които искам да работя. Остава само да формулирам утвържденията. Захващам се веднага даже. Благодаря ти! [witch]
Libra777:
Успех! [cvete]
cherry-cat:
Здравейте , мисля че е възможно да повлияе ...това е нещо като 24 ти кадър .Всяко съсредоточаване е хипноза, а идеята за 25-и кадър е, че подсъзнанието регистрира неща, които съзнанието не забелязва и по този начин те навлизат директно в подсъзнанието без да минават през реалната преценка на съзнанието, което трябва да определи дали това е добро или лошо. Тоест съзнанието ви няма да забележи 25-ия кадър, но подсъзнанието ще го забележи и ще го приеме директно, а подсъзнанието не прави разлика между добро и лошо. Това е работа на съзнанието, което в случая е заобиколено.По -интересното е какво точно е записано след като не се чува и дали лоши хора не биха злоупотребили .
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия