ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Привличане

(1/2) > >>

Solar:
Здравейте!
Отварям тази тема, защото имам въпроси.
На някой случва ли му се да привлича странни хора около себе си? Защото всичките ми приятели ми казват, че само аз привличам лудите хора в нашата компания, което май започвам да го вярвам.
Днес на село има празник. Въобще не смятах да излизам надолу, защото нямам много приятели, с които да ми е приятно. Също така, в последно време самоувереността ми доста страда и идеята да съм сред много хора, които да ме виждат, ми носи тревожност. Така че избягвам да ходя на пренаселени места.
Както и да е, реших да отида да си взема палачинка с шоколад, защото формите се поддържат със захар (шегувам се, разбира се😅) (не е лъжа всъщност).
Тъкмо си взех палачинката и се запътих към вкъщи, когато едно момче дойде да се запознаваме. Няма да споделям много неща, но това бяха най-лудите 2 часа в живота ми - и в добър, и не чак толкова добър смисъл. Мисълта ми е, че такива тип хора са много далеч от мен, но не знам защо от всичките ми по-близки приятели, все за мен се хващат. Аз ли излъчвам нещо? Супер приятелски ли изглеждам, че се хващат да ми говорят? Или изглеждам много невинно, което им дава кураж? Не знам, ама започвам да се страхувам в какви ситуации мога неволно да се набутам, а не е като да мога да направя много, ако започне да се случва нещо много страшно(това с Либра сме си го говорили).

chimera:
Има такъв момент, когато нещо в нашето поведението привлича точно определен тип реакция у другите хора. Но дали и сега случаят е такъв, поне аз не мога да преценя.

Solar:

--- Цитат на: chimera в 28 Август 2022 11:41:02, Неделя ---Има такъв момент, когато нещо в нашето поведението привлича точно определен тип реакция у другите хора. Но дали и сега случаят е такъв, поне аз не мога да преценя.

--- Край на цитат ---
Благодаря, Химера, за потвърждението. Като се замисля, това нещо винаги е било така. Спомням си случка отпреди няколко години, да съм била на не повече от 13, 14 години. Аз и моята приятелска компания много обичахме да се разхождаме и го правехме всеки ден. В случая половината вървяха отпред, а другата половина отзад, включително и аз, а навън пълен мрак. Отсреща ни идваше един човек, който мисля, че беше психично болен. Подмина първата половина, а от втората се залепи точно до мен, за да ме пита разни работи. Хвана ме за ръката и тръгна да се приближава. Аз, каквато съм бъзла, толкова се уплаших, че ударих най-бързия си спринт в живота. Но после всички ми се подиграваха, че от цяла група, точно при мен е дошъл. Явно ми има нещо.

Libra777:
Сянката казва, че подобното привлича подобно. Тоест каквото излъчваш, такова идва при теб.
Не е задължително ти самата да си хахо, за да привличаш откачалки. Ако вайбът ти е "беззащитен" и изпитваш неконтролируем страх, ще привличаш "хищници". Ако е "Не ми навлизай в личното пространство", ще привличаш хора, които обичат да ти се навират в личното пространство. Това важи ако влагаш достатъчно енергия в отрицанието и неприязъма към даденото нещо.
Може да се обърне и в положителна посока и да се дадат примери за другата гледна точка, но аз обичам да онагледявам с неприятните ситуации, защото ги усещаме по-естествени и лесни за случване, понеже сами си стават, а не защото сме го искали. А пък за хубавото все целенасочено полагаме усилия, сеш се  [umnik]

Solar:
Благодаря ти, Либра, за отговора.  [cvete]
Въпросът е, че не осъзнавам какво излъчвам. Защото за себе си съм човек, който не е огромен фен на уличните запознанства, а и не смятам, че излъчването ми крещи "заговори ме". Разбира се, винаги подхождам с приятелски тон, когато това се случи, което може би ми изиграва лоша шега.
Но нещо, което съм забелязала е, че в момента, в който се разделя с приятелска група, независимо дали е за кратко, тогава най-често идват при мен.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия