Отворена дискусия > МАГИЯ
За "Думите" и тяхната скрита сила
Grey:
Благодаря за мнението "theshadow". Интересна гледна точка е изложена.
Предположението че думите не работят и в тях няма никаква "сила" или "въздействие", води до логичния извод , че всички религии са измислица. Че молитвите не вършат никаква работа. Че няма Бог и т.н. в низходяща градация, докато се стигне до там че магии не съществуват. Този извод си правя от написаното или греша?
За мен Бог съществува и не поставям на съмнение това.
Човешкият геном е разчетен на чисто физическо ниво. И какво от това? Да това е поредният успех на учените. Все още има безкрайно много работа докато се разбере взаимната свързаност на веригите и връзките в него. Как точно работят и да се определят пълните спектри от характеристики на живото същество, още преди да е родено.
Никъде не намерих да съм писал за "положителна" или "зловредна" енергии.
Има безкрайно много видове и типове енергии, все още оперираме с нищожна част от тях. На живите същества им е заложен механизъм по рождение от Създателя, да могат да модулират, структурират, използват, усещат и управляват определен набор от тях. Енергиите се изпозват като носещо средство или "вълна" и чрез тяхната модулация или промяна в характеристиките им могат да изпълнят предварително кодирано намерение или работа. Това всъщност е естеството на въздействие чрез звуци. Модулирана електромагнитна енергия . Структурирана по определен начин (тук вече имаме внесена информация от външен източник), която нарушава или подобрява хомеостазата на определена система или орган в тялото на живото същество. Това се случва поради предварително заложената информация в ДНК на живите същества, как да реагират на звуци, светлина и всевъзможни външни въздействия от околната среда.
Мое лично мнение, придобито след много изчетени книги и опити е , че Магията е Наука която използва неявни и скрити механизми заложени в ДНК на живите същества. Като осъществява въздействия върху хомеостазата на живи същества.
Не си позволявавам да твърдя че съм прав за това твърдение - то е недоказано. Колкото по-вече научавам, още по силно разбирам че почти нищо не знам! Също, не си позволявам да твърдя че някой е прав или не. Опитвам се да разбера как работи "системата", и всяко различно мнение е важно.
Solar:
Здравей, Грей! [witch]
На мен много ми харесва темата, която си подхванал, защото аз самата съм бебе-лингвист в процес на обучение. Мога да потвърдя, че се смята, че бебетата могат да различават всички 800 фонеми, които съществуват в езиците на света. Също така мога и да потвърдя, че всеки език има някакъв ритъм, като всеки един от тях попада в една от следните категории - езици, които се измерват на срички (френски, италиански); такива, които се измерват на ударения (английски, руски, арабски) и най-накаря мора. Мората е присъща на японския език, като дългите срички са 2 мори, а късите 1. Предполагам, че всички сме чували за хайку, което е традиционна японска поема с мори в конфигурация 5, 7, 5. [wizard] Да не говорим за китайските диалекти, които са с по няколко тона, някои от които се поддържат от конкретна фонация. А за черешката на тортата имаме сурогатните езици, които трансформират и предават човешки езици в нелингвистична форма. Тоест чрез барабани, ксилофони и подсвирвания. [taunt]
Всичко това е изключително тънка материя и дали оказва някакво влияние върху нас, не знам. Но ако предположим, че музиката може да се ползва като патерица за настройване, може и думите да влияят по някакъв подобен начин.
Друг пример е, че френски бебета могат да бъдат разграничени от немски бебета само и единствено по техния плач. Това са неща, за които аз лично не бях се замисляла преди да започна образованието си в тази насока. Неща, които никога не бих предположила, че съществуват. Затова пък е хубаво да се обсъждат такива теми и да се учим взаимно. [yu]
Цеци_Вихронрав:
Любимата ми героиня на Тери Пратчет Баба Вихронрав казва "Защо да го кълна, като няма да ме чуе?". В случая се говори за въздействието на думите. Когато кълнеш някого даже не е нужно да вложиш енергия и да му навредиш физически. Думите ще му въздействат и той неосъзнато ще свързва всяка неприятност с твоята клетва. От там ще се филмира и сдуха и ще привлече още и още неприятности.
theshadow:
--- Цитат на: Grey в 16 Ноември 2021 20:06:15, Вторник ---Благодаря за мнението "theshadow". Интересна гледна точка е изложена.
Предположението че думите не работят и в тях няма никаква "сила" или "въздействие", води до логичния извод , че всички религии са измислица. Че молитвите не вършат никаква работа. Че няма Бог и т.н. в низходяща градация, докато се стигне до там че магии не съществуват. Този извод си правя от написаното или греша?
--- Край на цитат ---
Не грешиш... Релиигите СА ИЗМИСЛИЦА... Бог категорично е ИЗМИСЛИЦА и НЕ СЪЩЕСТВУВА...
Магията обаче е ФИЗИКА, БИОЛОГИЯ, МАТЕМАТИКА и още куп подобни работи... И МАГИЯТА СЪЩЕСТВУВА...
Правило първо - ако искаш да се занимаваш с магия, задължително трябва да знаеш коя е реалността... И да останеш в нея... Ако ли не- още древните магове ясно са го описали, че следва лудост... Магията НЕ Е за всеки и НЕ Е безопасно занимание...
theshadow:
Solar, езикът е създаден да бъде начин за пренос на информация... Ние го ползваме... Но само и единствено, ако сме го НАУЧИЛИ от други хора... Само тогава и сме в състояние да развиваме интелекта си...
Случаите на отгледани от животни деца са доказателство за това... Такива деца не се научават да говорят или пък преко сили научават 10-20 думи... Често пъти, когато са попаднали в природата преди още да проходят, след това те и да ходят на 2 крака не успяват да се научат... Аналогични са случаите на родители със социопатия, които затварят без човешки контакт децата си по мазетата... И там се наблюдава същата липса на развитие на интелект... Която не може да се запълни на по-късен етап... Защото човек е устроен да се учи в детството си и ако тогава не се научи да учи, после вече е късно- няма я изградена биологичната основа да се извърши този процес понеже... Знаеш- нервната система се развива до определена възраст и после е само поддръжка, а не развитие...
Та така... Бебетата РАЗЛИЧАВАТ е грешно да се каже... Правилното е да се каже СА СЕ НАУЧИЛИ ДА РАЗЛИЧАВАТ... А това тяхно специфично обучение почва още в мига, в който вътреутробно, преди раждането, се образува нервната система... Дали обаче урокът ще бъде запомнен... Това вече е друга тема, която касае дали са създадени факторите за развитието на нервната система в тази насока...
И всичко това със сигурност е доста интересно, но магията е и си остава управление основно на електромагнитна енергия (електромагнитните вълни са с електрическа и магнитна компонента)- тя няма общо със звуковите вълни (звуковите вълни са механични вълни по своята същност)... Е, освен ако някой не реши да ги ползва за патерица... Но дори тогава пак ще става въпрос само за патерица, а не за магия...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия