Отворена дискусия > МИСТЕРИИ

По следите на котките...

<< < (2/4) > >>

theshadow:
На мен ми е мистериозно IP-то ти, RedReg.

RedReg:
Съставено е от съкращения на други имена.
 Дълго е за обяснение... Може би друг път. Приеми го по-скоро като ... прищявка

хеката:
Смята се че котките обичат повече домът,а не стопаните. Това не е вярно. Тя избира един от обитателите на къщата и с него общува най-много. Котките най-добре общуват с хора от 49 до 56 г. -тогава аурата се преустройва и котките усещат сродната душа. Също така се чувстват добре и с хора в дълбока старост. Тогава човека се приготвя за следващото си пътешествие. Старостта е любимата възраст на котките,в този период те най-лесно общуват с нас. Най-им е трудно с малките деца. Към тях те се отнасят като строги майки. Проявяват търпение ,но винаги са нащрек. Между другото тази тема е доста добре развита от Наталия и Александър Берегини в книгата си "Домашната магия". Котките са свободолюбиви и това е допирната им точка с мъжете,но държат да има място което да наричат свой дом-това е допирната им точка с жените. Ако удариш котка без причина ще получиш травма-това е проклятието на котката. Котката не е роб,тя изисква уважение.Тя няма да ти подари приятелството си-за него трябва да се пребориш.Защото и тя ще се бори за твоето. Мога да пиша много за това...

хеката:
Ето какво е написала в своята книга магьосницата Лиана Грийнауей за котките в книгата си "Практическа магия" пише:"Векове на ред на котките се гледа като на верни спътници на вещиците.Независимо дали става въпрос за улична котка или породиста,катките притежават свръхестествени сили и умеят да четат мислите на стопанина си.Само определени хора могат да разберат духът на котката,така че ако сте техни почитатели,вашите вибрации са по-силни." А,Наталия Берегини в " Домашна магия" пише:"Котките са едни от най-силните животни-магове на Земата. Силата и е толкова голяма,че може да живее, подобно на човека,във всички климатични зони-и то далеч не само като домашни любимци." Тя пише още:"Пишем "котка",но пола и няма значение.И котката и котарака влияят еднакво върху жилището. Разликата е само в кого ще се влюбят. Работата е там че всички животни приемат човека за "свой".За нас,хората те са животни. За тях ние сме равни по разум." А пък аз ,бих добавила че онова което ни пречи да погледнем нещата по този начин е ЕГОто ни-заради което губим много. Но,да се върнем на КОТКИТЕ - по натам в същата книга авторката пише:"Разбира се независимо от удивителната сила,котките не са всемогъщи. Тя лесно се справя със същества от астралния свят,но борбата с не чиста сила от друг порядък не са във възможностите и. За това не се противопоставя пълноценно на лошата магия,а само намалява вредите от нея-но не е способна да "размагьоса"стопанина си. Все пак с лекота прогонва привидения и астрални тела на мъртъвци,дошли от гробищата.Затова хора които се занимават със спиритически сеанси,гонят котките навън,иначе духът няма да дойде. По същия начин котката може да отклони бедата или смъртта от дома от дома и от любимия човек. В състояние е дори да отложи дори естествената смърт на стопанина си, като загине вместо него." Котките лекуват заболявания като високо кръвно налягане,облекчават ревматични болки и невралгии.

Цеци_Вихронрав:
У дома не е разрешено да се отнасят с котките ми като с животни, под страх от линчуване... Котките са пълноправни членове на семейството. И не зная дали се борят с разни астрални същества, но пък са като сюнгери за отрицателната енергия. Просто не понасят някой ядосан наоколо... Сядат във въпросният ядосан и го успокояват. И няма "не искам"... Первали са ме с лапа ако се дърпам и се инатя. Ми така де... как ще ходя като буреносен облак като имам котки да ме успокояват?
 Ето ги и тях:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия