Отворена дискусия > КАРЛОС КАСТАНЕДА

Кастанеда и Теорията на симулацията

<< < (6/11) > >>

Цеци_Вихронрав:
Кейша, Астарот не страда от егото си, просто се обиди за магьосниците от ОЗ.

Ние тук се занимаваме със сериозни практики, които за разлика от други форуми почиват на науката, не на измислени ритуали и заклинания които общо взето са театър. Логично е в такъв случай да се почувства засегнат.
Ти се занимаваш със компютърни симулации и също би се засегнала, ако те обидят на тази тема, нали?

Astaroth:

--- Цитат на: keysha в 30 Април 2021 14:26:36, Петък ---Astaroth, имаш много чувствително его. Как се засегна, чак тръгна да ме гони. Интересно дали щеше да реагираш така ако същите думи бяха казани от мъж?
--- Край на цитат ---
Не е въпрос на пол. Не съм тръгнал да те гоня... казаното е следствие на нападки от твоя страна:
--- Цитат на: Astaroth в 30 Април 2021 09:18:14, Петък ---защото другите двама са още по-зле.
--- Край на цитат ---

--- Цитат на: keysha в 30 Април 2021 07:18:50, Петък --- Ува-жаеми магьоснички и магьосници (от Оз)...
--- Край на цитат ---
На мен като не ми харесва да стоя на дадено място обикновено се махам... Така си тълкувай нещата, а не като гонене. Аз право да гоня когото и да било нямам, така или иначе...

И още нещо - ако видя, че човека срещу мен не разбира каквото се опитвам да му кажа, обикновено минавам на неговия език, за да ме разбере... А не го нападам!

Solomon:
Keysha, четох-недочетох написаното от тебе и бързам да ти отговарям, понеже моето его наистина се засегна, а то едно голямо и тумбесто - периодично го помпам, и...

Аз не заслужавам ли да ми обръщаш внимание, а пък обръщаш само на Цеци, а?

Ти ми пращаш научна статия, аз ти отговарям по научният начин...и ти обяснявам като на човек, който явно не разбира физика (но обожава да чете жълти "научни" статии) какво точно се има предвид в статията като се твърди, че материята се изменя, когато я наблюдаваме...Теорията не е грешна, но масово се разбира погрешно, именно защото средностатистическият човек няма по-задълбочени познания по физика. Но спокойно, не си единственият човек, който разбира това нещо погрешно...

За въображението - както е казала Цеци, то е последното нещо, което ти трябва, когато се занимаваш с магия (поне по безопасния начин)...а нещото, което съвсем трябва да избягваш при занимания с магия е фантазията...защото нали - между въобръжение и фантазия има разлика...

Keysha, добре дошла си във форума, ако искаш да практикуваш и да се учиш, а защо не и да ни научиш на нещо...защото тук обожаваме да се учим...Но трябва да знаеш, че при заниманията с магия, трябва да имаш огромна доза критицизъм...иначе - ще местиш Слънцето и Луната...ще викаш духове и демони, както правят в другите форуми за "магия"...и резултат - увреда на психиката...

keysha:
Защо да ти обръщам внимание Соломон?
Статията била "жълта". Да, това не е научна публикация, това е популярна статия. Но какво направи ти и какъв беше твоя източник?
Избра първия попаднал ти случаен коментар, който ти се струва, че подкрепя твоята теза и го пльосна тук? Ти ми кажи - има ли смисъл да продължавам подобен "разговор"?

И все пак ти прощавам [witch]
Отговори ми на въпросите, които поставих на Цеци...

keysha:

Цеци, ето нещо и за теб.

Ако сега четеш това вероятно седиш пред компютъра, а ръката ти държи мишката. Ти усещаш допира на дланта и пръстите до мишката. Но... Всичко на тоя свят се състои от атоми, а те има ядро, което е нищожно малко в сравнение с обема на атома и електронна обвивка от щъкащи наоколо електрончета, също с нищожни размери. Такава е мишката, такава е и ръката, която я държи.

Тогава кое до кое се допира? Как се получава допир между тези щъкащи електрончета?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия