Отворена дискусия > КАРЛОС КАСТАНЕДА

Кастанеда и Теорията на симулацията

<< < (5/11) > >>

Цеци_Вихронрав:

--- Цитат на: keysha в 29 Април 2021 19:46:13, Четвъртък ---Обърни внимание на детайлите, на текстурите, на различните материали, на светлината и сенките. Цялото това съвършенство е (просто) математика. За това нищожно кратко време сме стигнали дотук. А къде ще е анимацията след хиляда години? А след милион? Оставям те сама да си отговориш (разбира се след задълбочено мислене  >:D [size=78%])[/size]
--- Край на цитат ---

Кейша, (предполагам така се чете) анимацията беше интересна, макар и да не я догледах, но през уикенда ще си я догледам.
Само че темата не беше дали и колко е добра анимацията и колко ще задобрее още, а дали ние сме някаква компютърна симулация или игра.

И тук е момента да извадя голямата метла и да я яхна.

Аз съм най-старата в този форум и нямам вашите (на всички останали) натрупани знания, но... Смешно е да ми казваш да помисля задълбочено, защото в повечето случаи аз навиквам останалите, че си ползват мозъците да складират знания, но не и да мислят с тях. Пиши се навикана!

Хайде сега да помислим заедно.... Ако живеем в нечия компютърна игра или симулация значи ние сме героите нали? Ама не сме един или двама както в анимацията в която между другото докато дават приключенията на малкото динозавърче не даваха какво става в същото време със останалите герои. Та в една симулация на цяла планета или трябва да има играч за всяко живо същество и той да определя действията му или трябва в симулацията да има милиони програми за всяко живо същество по отделно. Като не забравяме, че растенията също са живи. Т.е. програма за всяка тревичка кога да покълне, как да порасне, да изсъхне ли или да бъде окосена. Или може би да я опасе някоя коза или крава, а може и овца. Или да оставим тревичките, да вземем чисто егоистично мен и теб. И за двете ни трябват отделни програми. Къде и кога да се родим, как и в каква среда да израснем. Колко да сме умни, как да си ползваме мозъците. Какви решения да вземаме и кога да вземаме правилното решение и кога грешното.
Хайде сега остави прочетените статии настрана, забрави видове конспирации и помисли... Не е нужно да е баш задълбочено, но все пак вкарай някаква мисъл, ама своя, не прочетена и ми отговори на следните въпроси:

Колко години ще отидат да се направи такава симулация с милиони програмки в нея?

На кого по дяволите му е нужна такава сложна компютърна симулация?

Не е ли по-лесно ако му се играе на БОГ на тоя дето би трябвало да я е измислил да я направи с много по-малко хора, гадинки и растения, за да може да има някакъв контрол?

И всичко това не ти ли се струва някак нереално и фантастично???

keysha:

Ува-жаеми магьоснички и магьосници (от Оз)...
Магията иска на първо място въображение, а вие го нямате.

Цеци, ще отговоря на теб защото другите двама са още по-зле.
Защо ти говоря за възможностите на анимацията? Защото за да направиш нещо, първо са ти нужни съответните инструменти и ноу хау. Първия въпрос е възможно ли е да се направи? Представих ти днешните възможности, оставих на теб да си представиш бъдещите, за да разбереш, че възможностите са безкрайни дори за нас, които сме вътре в симулацията.

Питаш : На кого по дяволите му е нужна такава сложна компютърна симулация?
Миналата година правихме компютърна симулация на един завод. Нашия екип е 6 човека, помагаха ни и местните конструктори с моделите на отделните сгради, детайли и машини. Сложи ги общо към 10 човека за около 9 месеца. Поради разбираеми причини не мога да пусна симулацията в нета, затова ще я опиша накратко с думи.

Представи си 4 сгради, в които са подредени към 100 машини. От единия край влиза ламарина, нарязва се на различни форми (грубо към 2000 разновидности), после някои от тия форми се огъват, изпълняват се разни обработки върху тях, заваряват се, боядисват се и на другия излиза готово, завършено изделие. Така е в действителност, така изглежда и симулацията само дето хората ги няма. На входа пускаш плана за седмицата и процеса тръгва. Това, което реално се случва за час, в компютъра става за минута. Можеш да гледаш, която искаш машина или който искаш цех, можеш да проследиш 1 детайл по целия му ход от листа ламарина, до сглобяването заедно с други детайли. Сама разбираш, че всички тече едновременно - за да гледаш сглобяването, отделните детайли трябва да направени в предните цехове. Всичко това тече едновременно както е в реалността.

Нашата анимация не е като тази с динозавърчето, много много по-елементарна, но все пак ни отне няколко човекогодини труд. На кого по дяволите му беше нужна такава сложна компютърна симулация? Ами на собственика на фирмата. Благодарение на симулацията, по негови думи, е съкратил цикъла за производство с повече от 60%, а производителността е нараснала не помня точно с колко и ме е страх да не кажа някоя глупост.

Надявам се обясних какъв е смисъла да се правят симулации? В бъдеще инструментите ще стават по-добри, симулациите ще стават все по-сложни и ще се правят по-бързо. А ползата от тях е огромна.

Astaroth:

--- Цитат на: keysha в 30 Април 2021 07:18:50, Петък ---Ува-жаеми магьоснички и магьосници (от Оз)...

Цеци, ще отговоря на теб защото другите двама са още по-зле.
--- Край на цитат ---

Чшш, тази... Нека да пазим добрия тон, а? Като толкова не ти харесва тука знаеш къде е вратата!

Цеци_Вихронрав:

--- Цитат на: keysha в 30 Април 2021 07:18:50, Петък ---Първия въпрос е възможно ли е да се направи?
--- Край на цитат ---

Грешка, девойче! Знам, че може да се направи - живея с IT специалист все пак. Въпроса беше колко години ще отнеме направата.
Иначе компютърните симулации са нужни, не само за някой завод. Мъж ми обича да гледа апокалиптични симулации като какво ще стане ако едновременно тресне земетресение, избухне вулкан, връхлети цунами и някой и друг ураган за цвят. И тея симулации помагат да се помисли и планира дали и как може да се спаси човечеството при такава ситуация, но... Пак това НО.

Темата до колкото си спомням беше дали ние хората сме някаква компютърна програма и само си мислим, че сме реални. И до сега ти не ми представи нито един сериозен довод по темата.

Друго....

--- Цитат на: keysha в 30 Април 2021 07:18:50, Петък ---Ува-жаеми магьоснички и магьосници (от Оз)...

--- Край на цитат ---

Магията е управление на енергия и най-вече собствената си. За да правиш магия ти трябват физика, химия, биология, психология и най-на края въображение. И е много важно да внимаваш със въображението, защото може да те вкара не във филм, а в сериал от най-лошите.

Преди време един с въображение в повече дойде във форума да ми обяснява как той предизвикал наводнението в Добрич, защото ми бил сърдит.

Как мислиш? Дали младежа беше магьосник или просто пациент на психиатрията?

Същият обясняваше как той местел слънцето и луната.

Та... Въображение си трябва иначе няма да можеш да сътвориш едно просто програмиране. Но много повече трябва здрав разум и практичност.

Във въображението си аз се виждам как ставам богиня на природата и раздавам правосъдие на немислещите хора които унищожават природата и убиват животни не за храна, а за кеф, но реално лежа в леглото докато си вихря въображението и в цялата работа няма грам магия.

Когато реша да правя магия обаче ползвам въображение само колкото да реша как да я задействам в съответния случай.

Ако решиш да се занимаваш с магия, добре дошла!

В свободна зона има куп практики които можеш да почнеш, а ние ще помагаме при нужда.

keysha:

Astaroth, имаш много чувствително его. Как се засегна, чак тръгна да ме гони. Интересно дали щеше да реагираш така ако същите думи бяха казани от мъж?

Да, може би леко прекалих. Но как да ти обясня, че примера ти с чашата е обсолютно неуместен? Опитвала съм много пъти в разни групи в подобни ситуации да обяснявам - чисто губене на време. Хората се въртят в цикъл и си повтарят едно и също безкрай.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия