Отворена дискусия > КАРЛОС КАСТАНЕДА

Кастанеда и Теорията на симулацията

<< < (4/11) > >>

Цеци_Вихронрав:

--- Цитат на: keysha в 28 Април 2021 11:50:48, Сряда ---Тази теория твърди, че света, в който живеем не е нищо повече от компютърна симулация. Нещо, което много други умове са подозирали от векове насам, но не са имали понятието „компютърна“, за да могат да формулират логически издържани теории. Според съвременните учени, които се занимават с тази теория, може да има милиарди симулирани светове и само един реален. Ето защо вероятността да сме в реалния е изключително малка…
--- Край на цитат ---

Това с компютърната симулация ми издиша на логиката нещо. Защото да е с няколко човеченца, петдесет сгради и някоя и друга гадинка, как да е, но с милиони хора, животни, сгради, природни стихии и т.н. На всичко отгоре всеки индивид със собствено мислене... Ама като е компютърна това мислене не ще да е собствено, а заложено от компютъра и програмиста. Т.е. за всички живи индивиди трябва да се направи отделна програма в програмата която да определя мислите и действията на индивида в една или друга ситуация и... Нещо не ми се вярва някой бог, извънземен или знам ли да има нервите да хвърли толкова труд за една симулация. Пък и като е компютърна, какво става със нас като се бъгне или като спре тока? А като се износят частите на компютъра и трябва да го спрат за поправка?

Solomon:
Цеци... [yahoo] Ухилих се...обожавам практическото ти мислене! Ето, че не е нужно векове мъдрене за да обориш някаква дървено-философска делюзия...не знам как го правиш, но го обожавам!

Цеци_Вихронрав:
Соломон, ти сам каза, че между магията и лудостта има само една крачка. Аз много се старая да не я направя.
А Кастанеда се е друсал като за последно. И понеже като всяка вещица съм любопитна, а в Чехия тревата легална, та пробвах. И... Другите се били успокоявали, смешно им било, а аз... Ами в един момент тялото ми натежа и изпаднах в полусънно състояние. После вече беше въпрос на избор на фантазия да ми се случи каквото реша. И добре, че здравият ми разум и практичността не ме изоставят иначе можеше да се филмирам бетер от Кастанеда.

А това ти изказване ми напълни душата!

--- Цитат на: Solomon в 28 Април 2021 21:46:25, Сряда ---ред е да отбележа, че изобщо не се интересувам от магия...магията я правя, а някои хора само се интересуват...И ако ще се занимаваш с магия, ти трябва голяма доза тесногърдие ( то не тесногърдие, а дар-логика и разпознаване на фантасмагории, но ти го нарече така) защото границата между магията и лудостта е много тънка...Тоест, опитвам се да кажа, че не всичко, което хвърчи се яде...И аз се параноясвам понякога, добре че има кой да ме уравновесява...
--- Край на цитат ---

С всеки ден ставаш все по-добър! Респект!

keysha:

[ok]

На Соломон ще предложа една статия :

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Efektat-na-Zenon-e-potvarden-atomite-ne-se-dvizhat-ako-gi-gledate_24944.html

Знам, че не дава много информация по темата, но дава информация къде и какво да търсиш ако искаш да разбереш, че нещата не са толкова елементарни колкото си ги представяш.
А за магията, която правиш ще ми е много интересно да поговорим в отделна тема.

За Цеци Вихронрав - изкарвам си хляба с 3д моделиране и компютърна анимация. Преди по-малко то петдесет години най-сложната анимация е била 2 правоъгълника гонят трети. Един линк и за теб като пример къде е стигнала анимацията за тия 50 години :

https://www.youtube.com/watch?v=-GfNEDs3ERw

Обърни внимание на детайлите, на текстурите, на различните материали, на светлината и сенките. Цялото това съвършенство е (просто) математика. За това нищожно кратко време сме стигнали дотук. А къде ще е анимацията след хиляда години? А след милион? Оставям те сама да си отговориш (разбира се след задълбочено мислене  >:D [size=78%])[/size]

Solomon:
Keysha, аз не съм преподавател по физика и нямам претенцията да обяснявам нещата по най-ясния начин, затова просто ще копирам отговор, който е постнат под статията:

"Понятието “наблюдение“ в КМ има смисъл различен от ежедневния.[/size]Става въпрос, че в уравнението на Шрьодингер за съответната система се появява член, в който влизат параметри на различни от системата - т.е. уреда и експеримента. Това е доста абстрактно - може да е лъч светлина и атом, или два атома."

Тоест, материята не се променя под твоето наблюдение. Защото не става дума за "наблюдение" с очи, въобще със сетиво. Под "наблюдение" се имат предвид...как да го формулирам...методите на изследване един вид...

Много е важно да имаш някаква основа в дадена наука, когато четеш такива сайтове...особео жълти сайтове...особено с такова заглавие, дето гласи "гледаме"...[/color]

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия