ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

За любовта, връзките и още нещо...

<< < (3/14) > >>

Solar:

--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в  2 Януари 2021 10:18:24, Събота ---Те обаче не се влюбват само под давление на хормоните, а вкарват и мисъл в цялата работа. Т.е. отчитат и останалите качества на отсрещния, а не само чара му.

--- Край на цитат ---
За мен всяко "влюбване" под давление само на хормони не е влюбване. Това е само временно състояние, което с времето се размива и изчезва.
Относно феромоните, преди малко се разрових, защото не бях наясно как стоят нещата, но всичките статии, които прочетох, твърдят, че учените не са стигнали до солидно заключение, че те съществуват при хората. Пише, че дори и да приемем, че съществуват, то те по никакъв начин не въздействат на избора ни за партньор.

posleden:

--- Цитат на: Solar в  2 Януари 2021 14:13:06, Събота ---За мен всяко "влюбване" под давление само на хормони не е влюбване. Това е само временно състояние, което с времето се размива и изчезва. Относно феромоните, преди малко се разрових, защото не бях наясно как стоят нещата, но всичките статии, които прочетох, твърдят, че учените не са стигнали до солидно заключение, че те съществуват при хората. Пише, че дори и да приемем, че съществуват, то те по никакъв начин не въздействат на избора ни за партньор.
--- Край на цитат ---

Ще си позволя, да не се съглася с по-горе написаното. Не искам да споря, но не подценявайте еволюцията на човешкият мозък и способността му да обработва химически сигнали. Нищо че са му по-малко рецепторите...

posleden:
...за обоняние. :)

posleden:

--- Цитат на: posleden в  2 Януари 2021 00:05:23, Събота ---Да, остава.

--- Край на цитат ---
При тези,които са способни да обичат.

Solar:
Да, Последен, и аз прочетох за обонянието, което е свързано автоматично със секреция и миризма на тялото. Първо искам да доуточня - това не е спор, а дискусия. Аз споделям какво съм намерила като информация.
Напоследък учените имат някакъв успех с доказването, че излагането на телесна миризма може да предизвика някаква реакция в други индивиди - репродуктивна готовност, както при гризачите. Открили са промени в менструацията на жени, когато те са били изложени на потта от други жени. През 2011 Florida State University прави групова демонстрация как миризмата на жени във овулация завишава нивата на тестостерон в мъжете. Казват, че въпреки всички проучвания, нямат доказателства за последователна поведенческа реакция към каквито и да е химикали, произведени от човека. Някои учени приемат, че феромоните съществуват, други не. Не е универсално и затова казвам, че няма солидно заключение. Това не е причината, поради която засегнах темата обаче, а защото Цеци написа, че те влияят върху привличането между двама души. А пък за това в статиите никой не спори, пишат, че по никакъв начин не влияят.

С голямо удоволствие ще прочета повече по темата, но аз само това намирам. Пратете, ако имате повече информация.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия