ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Трайна травма
Solar:
Понеже говорим за любов, аз не разбирам защо хората сме си втълпили, че в живота ни има само една голяма любов. Аз мисля, че това ни влияе на несъзнателно ниво, като предотвратява всякакви възможности за нещо много по-хубаво. Като си кажеш "а, не, аз вече веднъж обичах, това няма да се случи отново", само предопределяш границите на собственото си щастие. И в крайна сметка, единственият човек, който може да ти попречи да обичаш, си само и единствено ти. Ти ограничаваш себе си, ти се пазиш от неизживяна любов, затваряш се и не допускаш хората в живота ти, а пък и тези извън него, да ти покажат, че любов има много, трябва просто да се отвориш за нея.
А относно неугасналите чувства, те се видоизменят, любовта не е черна или бяла, има много нюанси. Едно е да обичаш и съвсем друго е "да обичаш". Съответно няма как да са неугаснали, защото по дефиниция това ще рече, че не са се видоизменили. А пък начинът, по който си се чувствала преди, не е начинът, по който се чувстваш сега. Дори и да продължаваш да обичаш определен човек, не го обичаш по същия начин.
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: Solar в 15 Декември 2020 09:26:25, Вторник ---Като си кажеш "а, не, аз вече веднъж обичах, това няма да се случи отново", само предопределяш границите на собственото си щастие.
--- Край на цитат ---
Аз не съм се ограничавал. И съм се влюбвала отново.Човек може да се влюби безкрайно много пъти. Влюбването е феромони и други химии. Обичането е друго нещо. И можеш да обичаш много хора едновременно. И преди някой да ми опонира... Обичаме родителите си, приятелите, децата си и домашните любимци. Защо да не можем да обичаме и двама мъже/жени едновременно? Просто избираме един от тях.
Solar:
Както баба казва: "Влюбването е до време, накрая просто свикваш и ти става ежедневие, рутина." Колко е права, тепърва предстои да разберем.
Цеци_Вихронрав:
Един приятел преди време ме строи в две редици до син си и дъщеря си и ни дръпна лекция на тема "Как се избира партньор".Избира се не под влияние на хормони и феромони, а със здрав разум. Защото докато сме млади градим кариера, отглеждаме деца и т.н. и нямаме много време един за друг. Но когато остареем ако нямаме какво да си кажем, ако нямаме сходни интереси и морал в домът ни ще настъпи ад.Послушах го и си избрах мъж (вторият път) по разум. А любовта... Ми тя се гради както приятелството.
Cernunnos:
Цеци, много съм съгласен за любовта! Човек не бива да се ограничава да обича. Обяснявам им на хората, че мога да обичам няколко момичета, защото всеки човек си има красива душа сам по себе си и щом ми е направил и впечатление по начало..... ама те ми викат, че съм идиот и да съм си бил направил харем!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия