Отворена дискусия > МАГИЯ

Знаенето и моженето

<< < (3/3)

Solomon:
Магията можем да я оприличим на рисуването...
Някои хора са се усъвършенствали до ниво "талант" в рисуването...но никога не са учили за Ван Гог, Да Винчи...като цяло за историята и развитието на това изкуство. Други пък може и да знаят всичко за изобразителното изкуство, но хванат ли четката - тцъ...не им се получава, макар и да са пълни с теорията на цялото нещо...просто нямат практика...
Първите, при всяка една новост, ще си мислят, че са открили топлата вода, без да знаят че това вече е открито и си има техника за това...Вторите, колкото и да знаят техниките, не могат да ги приложат....по магъзническо казано - нямат нужната енергийна конфигурация...
Обаче има и един трети вид животни - знаещите и можещите...оно не само може да рисува, ами е и изучило историята на рисувачите и знае кое как са го правили преди...и точно затова може да изменя и надгражда...За това, когато се учи наука се учи от - до, за да не откриват топлата вода ммногократно, щото тя и без това вече е изстинала...

Във форума са идвали много познавачи на историята на рисуването, ама така и не видях някой от тях да е хванал четката...

Така че, ако някой иска сериозно да се развива в тази наука, трябва хем да прави, хем да знае какво прави...не само за да не открива изстиналата топла вода, но и за да не омаца цялата картина...

Цеци_Вихронрав:

--- Цитат на: Solomon в  2 Ноември 2020 14:42:03, Понеделник ---По същия начин Цецито ми вика "Ама аз това не го мога, можеше го котката ми.." Ами не, Цеци...можеш го, защото можеш други неща, които действат абсолютно на същия принцип...

--- Край на цитат ---

Добре де, не че не го мога, но не съм пробвала. А не съм пробвала понеже не ми е било нужно... За сметка на това днес мисля да вляза в главата на шефа и да му внуша едни мисли. Това го мога. Предизвикателството е, че той чех, а моят чешки е меко казано слаб, но ще трябва да се справя.
И да мина на темата...
Теория и практика трябва да вървят ръка за ръка, но не задълбавайте излишно в теорията все пак. Казвам го от личен опит.  Когато дойдох във форума така задълбах в теория, че в един момент не бях в състояние да направя нищо на практика. Все мислех дали съм спазила всичко теоретично и... Боза и нищо. Накрая се сетих думите на баба ми "Стига си го мислила по научному - вземи го усети!!!" и това с викане естествено от нейна страна. Много ме овикваше и ме наричаше Хула, каквото и да значи това. Но в действителност ако не усетиш енергията която изпращаш, колкото и да си подготвен теоретично нищо няма да направиш.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия