ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Хелоуин
Валсо:
--- Цитат на: feniks75 в 29 Октомври 2020 19:06:59, Четвъртък ---Мисля,че ти сам/а си отговори.
--- Край на цитат ---
Малко офтопик, но само веднъж: аз съм мъж и това на аватара ми също е мъж.
feniks75:
Всеки има право да се чувства и живее както иска.
Цеци_Вихронрав:
Тук не е мястото да разискваме религиите (има си секция за целта), но като си почнал...
Аз вярвам в един куп божества. В душата ми има олтар за всяко едно от тях. Това обаче не ме прави религиозна и подвластна на манипулаторите в църквата.
Религия и вяра са две ама съвсем различни неща.
Религиите имат за цел да подчиняват и да забогатяват за сметка на подчинените вярващи.
Вярата... Днес ми е кеф да вярвам в Гея, утре в Слънцето, в Амон РА, в Бог, в Дявола и каквото още се сетиш. И тази вяра не ме прави подчинена на някой поп или на някакви ритуали. Когато слушам Хассак вярвам в богът на огъня примерно. Вярата ми в разни божества е начин да разтоваря, да вляза в транс или дълбока медитация.А колкото до Хелоуин и който и да било друг празник ги празнувам ако в момента съм на кеф Ако на Хелоуин съм в настроение да се гримирам и направя на вещица ще го празнувам, ако на Коледа съм на кеф ще сготвя куп постни ястия и ще си направя суровакница. Ако не съм на кеф, просто си наливам чаша коняк и вземам хубава книга.
angelix:
--- Цитат на: Валсо в 29 Октомври 2020 14:39:41, Четвъртък ---когато американците започнат да празнуват 3 Март, тогава и аз ще започна да празнувам Хелоуин
--- Край на цитат ---
Това изказване,нещо... Никой не те кара на сила да празнуваш Хелоуин. Това вече си е до човека,познавам много хора,които са българи и въпреки всичко празнуват било то в чужбина или в България. Празнувайте каквото искате,какво значение има дали е български* празник или не..
Libra777:
[Halloween] [Halloween] [Halloween]
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия