Отворена дискусия > ДНЕВНИЦИ
Дневника на feniks75
feniks75:
Вчера си взех тесте карти таро на Уайт.Запознат съм с основите на кабала ,сефериотите големите аркани.Обаче изтеглих от малките аркани осмица пентакъл.Ще се опитам да гадая,а после ще прочета в интернет ,как го възпроизвеждат по запознатите.
Та така осмица пентакли .
Положителни -творец ,занаятчия разполага с много стока пентакли /умения/.Разполага с добра екипировка и нужният опит .В далечината градът хората чакат неговият опит и труд.
Отрицателни може би ги ремонтира .Едната на земята може би е сгрешена или има нужда от ремонт.Прави много,но с лошо качество.Желанието е голямо ,но липсва опит.Градът в далечината символизира отхвърляне или неразбиране.
Еми ,доста се различава от това ,което пишат по интернет,но картата беше за мен и моят първи опит.
feniks75:
Ще ,чета и уча още .Всесенана ще открива още много .Когато ученикът е гатов за знатие ,то знанието само ще го открие.
Цеци_Вихронрав:
А какво стана с една медитация дето чакам да я направиш и опишеш?
feniks75:
Медитацията ми е трудна.Възхищавам се на хора,които я практикуват с часове. Почти винаги преминавам в трансово състояние.Явно транса е моето нормално състояние.Успявам максимум 3-5 минути медитация явно ми липсва практика.Отпускам умът трудно-заливат ме водопади от въпроси и съмнения.Имам техника ,която да стопирам този водопад.Продължавам.Не мисля за нища.Продължавам да дишам дълбоко и да издишам.Енергийна топка се придвижва от седалищните мускули през стомахът ,през слънчевият сплит,през очите и се изтрелва нагоре.Усещам как мускулите на бедрата и ръцете ми се отпускат до степен,която почти не ги чувствам.Усещам се двоен и двете части вибрират различно,но съвсем близо една до друга. Не го контрорирам с нищо.Незнам защо ,но ми се активира половата система.
Цеци,та това е моята медитация.
Цеци_Вихронрав:
На мен ми трябваха повече от 6 месеца, за да се науча да медитирам.Когато се отпуснеш не стопираш мислите! Просто не ги задържаш. Те идват една след друга, идват и въпроси и съмнения. Просто не им обръщаш внимание и ги оставяш да текат докато в един момент умът ти сам спира да мисли.
Искам от теб да се научиш на медитация, не защото съм крива 50 годишна невротичка, а защото ако ще се занимаваш с магия ти е жизнено важно да медитираш често. С медитация умът си почива, докато със транс се натоварва. Ако не медитираш и умът ти не почива много лесно можеш да се филмираш след някоя практика и да си увредиш психиката. Между магията и лудостта има само една крачка и не е желателно да я направиш нали?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия