Отворена дискусия > ДНЕВНИЦИ
Дневника на feniks75
Цеци_Вихронрав:
Любимата ми песен!
posleden:
https://youtu.be/kLDq3AJdDXQ
feniks75:
Много интересни и поучителни филми,но все пак си оставам оптимист за човечеството,защото и аз съм част от него.
Solar:
--- Цитат на: Solomon в 31 Декември 2020 15:38:52, Четвъртък ---
--- Цитат на: Solar в 27 Декември 2020 21:16:18, Неделя ---Предполагам, че това по някакъв начин влияе на вибрациите на тялото, вследствие на което по-лесно се достига нужната честота на транса.
--- Край на цитат ---
Не, не работи така. Отговорът е някъде във форума... :)
--- Край на цитат ---
Мм, всъщност май работи точно така. Открито е, че монотонните тъпани могат да улеснят процеса за изменение на съзнанието. Честотният диапазон на тези ритмични серии, който се използва за изменение на съзнанието, съвпада с тета вълните. Също така е установено, че честотите на мозъчните вълни се синхронизират с ритмично барабанене с честота на повторенията между 3 и 8 Hz.
Solomon:
Тц, това по никакъв начин не се връзва с твоето изказване "вибрациите на тялото"...мозъчните честоти - да...но "вибрации" и то на цялото тяло - не...Нали искаш да сме максимално акуратни, нека да не ползваме изчанчени термини, а да говорим правилно...:)
А и рисърчът, който си постнала е само половин отговор...има и нещо друго...за монотонните тъпани наполовина сме наясно вече...а защо при монотонни повторения на думи, движения, взиране, танцуване до полуда и т.н. пак може да се достигне транс? :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия