ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Творение без творец

<< < (13/17) > >>

feniks75:
Човешкият живот е преходен.Само знанието е безсмъртно.То се явява и скрива по собствено виждане.Може да се разкрие изцяло на малко хора ,а може да се скрие за векове от човечеството. [shok] ::O [umnik]

feniks75:

--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 13 Март 2021 18:23:46, Събота ---Парите я опорочават. Аз лично не познавам качествен маг който да е богат. Тези които използват магията да печелят накрая си плащат с лихвите.
--- Край на цитат ---
В парите няма нищо лошо стига да не са самоцел.Има разлика между богатство и благосъстояние.Аз лично съм дарил  пари за направата на автобусна спирка  ,за навес в  училището ,за матраци на дом за изоставени  деца,за осветление на парка.Всичко това съм го направил анонимно.Без да получа нещо насреща.Работата с финансовият поток не е сложна.Получаваш това,което ти е нужно.Плащаш лихви ,когато заблудиш или откраднеш,а не когато  да получиш.

feniks75:
Парите раждат алчност у скъперниците; >:D [taunt] [shok]

Цеци_Вихронрав:
Феникс, говорех конкретно за вземането на пари при правене на магия, при гадаене и баене.
Баба ми казваше, че е грях да печелиш от болката на хората.
Нали се сещаш, че ако някой е стигнал да врачки и баячки, значи има някаква болка, някакъв проблем.
Единственото за което аз лично съм вземала пари е когато правя талисман - за материалите. Защото не съм забогатяла достатъчно, за да подарявам минерали за които съм тръшнала бол пари на непознати.
Баба ми баеше, лекуваше и гадаеше. Пари не вземаше на хората. Но пък когато им помогнеше те идваха отново, за да и благодарят и често и носеха бонбони, локум и други неща да почерпят.
За това писах, че качествения маг не е богат. Т.е. и да е богат, парите му не са от магия. Магията я прави, за да помогне, не за печалба.

feniks75:
Сега вече те разбрах какво си имала на предвид.Аз също съм против вземане на пари за "магия".Камо ли да се вмешаваш в живот  на други хора за пари.Говорили сме за две различни неща.Аз обичам да привличам финансовият поток към една фирма в смисъл ,че всичките там да са спокоини.Собствениците не тормозят началниците,началниците не тормозят работниците и работниците не се карат взаимно.Работещите не пренасят проблемите от работата в семейството.Така и децата са спокойни.В семейството 95% от проблемите са от липса на пари.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия