Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Въпрос за махалата на Зеланд

<< < (2/3) > >>

Светлина:
В сферата на фантазиите всичко е възможно. Нямам никакъв проблем да изобразя Дядо Коледа, например. Все пак,  ако не знаех от къде идват подаръците под елхата, би ми било любопитно да разбера. Така е представна в интернет темата, да.

Цеци_Вихронрав:
Сѝветлина, а те защо очакват ти да им визуализираш каквото и да било? Те не могат ли сами, щом ги влече?

Solar:

--- Цитат на: Светлина в 22 Октомври 2020 18:40:52, Четвъртък ---В сферата на фантазиите всичко е възможно.

--- Край на цитат ---

Разбира се, но друга ми беше мисълта. Как се предполага да визуализираш някаква концепция за някого другиго, ако не вярваш в нея? Под "визуализация" имам предвид не само да очертаеш границите на картината и да я нарисуваш, ами и да й вдъхнеш живот. А пък това ми се струва трудно, ако не го чувстваш.

Светлина, според мен трябва да им споделиш мнението си за въпросната система от вярвания. И ако наистина ги интересува, те ще могат сами да си набавят допълнително информация и да си изградят представа за нещата.

Светлина:
Не смея да бъда прекалено конкретна, защото тук е обществено място и ще излезе все едно говоря на някого зад гърба :). Така, без да искам малко ви обърквам. Аз не отричам,  че явлението съществува и дори е възможно като се покаже в произведение на изкуството, това да помогне на известо количество хора да се чувстват по- добре. Това което искам да разбера е същността и механизмите на действие. Разбира се, всичко може да се разглежда и като художествена измислица. Обсъждали сме много с хората. Ето линк за цитат засягащ махалата от една книга на Зеланд, ако на някой му е интересно :  https://momichetata.com/nedelen-knijen-klub/vadim-zeland-ne-khranete-makhaloto-na-isteriyata-ss-svoyata-energiya

Цеци_Вихронрав:
Това силно ми напомня на "Малки богове" на Пратчет.  Напомня ми и на една теория дето наскоро ми я развива един колега, как ако всички насочим енергията си за изчистване на планетата и спиране на глада и ХОП и ще се случи видиш ли, просто защото всички сме визуализирали една чиста планета без гладуващи. Е да, ама НЕ! Колкото и енергия да насочваме всички и да визуализираме чиста планета, ако не си размърдаме четирибуквията и да я изчистим, все ще си е мръсна.Нямам идея твоите хора какво си визуализират, ама ако не запретнат ръкави и да го направят реално, ще си остане една проста визуализация заредена с бол енергия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия