Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Въпрос за махалата на Зеланд
Светлина:
Извинявам се, ако темата вече е разисквана. Трябва да правя едни неща за едни много симпатични хора с една система от вярвания (убеждения ли...), която много напомня на махалата на Зеланд. Тук, обаче има известна персонификация, намек за собствена воля и други неща с които ми заприличаха и на хищниците летачи на Кастанеда. И двете неща, не знам защо, ми стоят някак чужди в общата схема на авторите. Като таралеж в плодзеленчук :) Въпроса ми е това някакво метафизично клише ли е? Описва ли го някой по-подробно?
Цеци_Вихронрав:
Дай някакви подробности, моля. Не зная нищо за махалата на Зеланд. Разкажи за вярванията им и как искаш да помогнеш.
Solar:
--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 21 Октомври 2020 19:54:56, Сряда ---Дай някакви подробности, моля.
--- Край на цитат ---
Ами аз се разрових, защото ми стана интересно, и пишеше, че това е несъзнателен процес. Те са мисли, които формираш. Мисълта е енергиен поток, който се захранва от хората. Колкото повече хора започнат да мислят в едно направление, толкова повече се захранва този енергиен поток. Тази енергия, която всеки индивидуално изпраща, се слива в едно и съответно расте. По този начин се формират структури, наречени махала, които веднъж вече формирани, човек не може да контролира. Те могат да го обладаят и съответно да го ръководят. Негативната енергия ги захранва и се получава едно противодействие. Ако си мислиш за нещо, което не искаш да ти се случи, то ще ти се случи. Единственият начин за преодоляване на махалата е да се приеме ситуацията. Това е общо взето.
Светлина:
Вадим Зеланд има няколко книги и то повечето са преведени на български и се се намират за изтегляне из нета. Не ми е останало време да прочета всичко, но общо взето е добре измислена и добре обоснована теория. На дълго и широко ги описва махалата. Не споменава чак обладаване и негативна енергия. Енергията не виждам защо трябва да е негативна, но все трябва да отива някъде, след като се взима от толкова хора. Също така се чудя защо от колектовното съзнание излизат все кофти неща. Поне Зеланд така представя нещата. Цеци, хората очакват от мен да визуализирам въпросните сили. Не вярвам в съществуването на неземни тъмни сили, но и в колективни мислоформи със собствен живот също не вярвам. Срещала съм писано за такива на много места. Интересно ми беше какво мислите тук по въпроса.
Solar:
--- Цитат на: Светлина в 22 Октомври 2020 01:16:46, Четвъртък ---Не споменава чак обладаване и негативна енергия. Енергията не виждам защо трябва да е негативна, но все трябва да отива някъде, след като се взима от толкова хора.
--- Край на цитат ---
Книгите не съм ги чела, така горе-долу е представена информацията в интернет. И останах с впечатлението, че са структури с негативно влияние върху хората, което би обосновало защо пишеше, че се "хранят" с негативна енергия. Но нямам представа, ти знаеш най-добре за какво точно става въпрос.
Иначе относно очакванията на хората към теб...как се предполага да визуализираш нещо, в което не вярваш? Не можеш ли просто да им споделиш позицията си по въпроса?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия