Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ

Имам нужда от помощ?

<< < (2/5) > >>

Libra777:

--- Цитат на: Annie X в  1 Юли 2020 00:28:13, Сряда --- Вечно си мисля че хората са лоши и накрая ще страдам аз. Но обожавам да съм сред животни и природа, там се чувствам истински щастлива :) 

--- Край на цитат ---
Не са. До преди няколко години(преди да вляза в гимназията) и аз си мислех нещо подобно, защото подобно на теб страдах заради различността си, но когато започнах да се вглеждам по-дълбоко в мотивите, които задвижват определени "лоши" действия, разбрах, че хората са просто хора... Няма добри и лоши. Ако си мислиш, че целият свят иска на теб да ти е зле - лъжеш се. Никой няма да си посвети живота на твоето нещастие. Най-вероятно повечето хора, които са ти навредили, дори не са се замислили какво могат да причинят действията им на някой друг... Така става, когато се сблъскаш с някой по-неосъзнат. Той просто си има своите мечти, цели, тревоги, вълнения, задръжки, комплекси, страхове и не си дава сметка, че като слугува на някое от тях, може да срине целия свят на друг... Не приемай всичко лично и целенасочено. Опитай се да разбереш ЗАЩО група от хора или отделен човек има нещо против теб. Ако искаш да се впишеш в това общество, промени нещо в себе си. Ако смяташ, че не са прави, запази същността си непокътната и сложи бариера между теб и тези зловредни хора и се ориентирай към намирането на "себеподобни"(със сигурност ще намериш такива, ако се престрашиш). Това, че трудно се вписваш, не дава задължително на теб или останалите хора етикета "лош". Но ако си в твърде много аспекти различна от останалите и не умееш да разбереш техния мироглед, нито да представиш твоя по разбираем за тях начин, не бива да ги обвиняваш, че си останала неразбрана... Хората не са лоши!

Annie X:
Имам чувството,че малко се отклонихме от темата.Не мога да кажа,че съм незадоволена от живота!Имам 1 истински приятел,(познати много) мъж и дете за което живея и ми носи огромна радост всеки ден!
Идеята ми беше дали знаете някакъв ритуал или нещо друго,с което да изгоня лошите мисли и спомени веднъж завинаги от живота си..

posleden:
Добре дошла! 🙂
Хората са хищници,
някои се отказват овреме.

theshadow:
Добре дошла и от мен...

Това, което искаш, не става с ритуал... Лошите мисли и спомени ще си тръгнат, когато си готова да ги пуснеш...

Знам, че в момента не осъзнаваш, че ти ги държиш... Но е така... Твоето минало е рана, която не е зараснала... Образно казано... Точно заради тази рана ти не можеш да пуснеш лошите мисли и спомени...

Има път за изход... Първо трупаш лична сила... После чрез нея лекуваш раната от миналото... И когато си готова, ще можеш да пуснеш миналото да си отиде...

Ще разбереш, че раната е излекувана, когато спомените от миналото спрат да ти носят болка...

Едва като спрат да носят болка, може да ги пуснеш да си отидат...

Личната сила ще добиеш като си уредиш среща със спомените си.... Иди сама на тази среща... Вечер... На място, където и да плачеш, никой няма да знае... И ги подкарай по ред на номерата всички спомени... Изживей ги...

В началото ще боли от тях... С нарастването на личната сила спомените ще спрат да болят...

Може да се наложи да минаваш много пъти, отново и отново, през някои спомени... Прави го докато те отслабнат, а ти станеш силна...

Това е бихевиоризъм (психология), но също така е и магия - Кастанеда... И работи... И не е лесно... Но ако си упорита, ще се справиш...

Libra777:

--- Цитат на: Annie X в  1 Юли 2020 22:41:40, Сряда ---Идеята ми беше дали знаете някакъв ритуал или нещо друго,с което да изгоня лошите мисли и спомени веднъж завинаги от живота си..

--- Край на цитат ---
Всяка вечер ги записвай на лист, в края на седмицата прочитай всичко написано и го изгаряй... Когато те връхлетят такива мисли през деня, измивай ръцете и лицето си с вода, като си мислиш, че мислите се измиват заедно с водата... Но тези ритуали няма да решат проблемите ти, а могат само да ти помогнат, ако се бориш достатъчно усилено. Както каза сянка, трябва да пуснеш зловредните спомени да си отидат и да не ги задържаш.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия