Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Имам нужда от помощ?
Цеци_Вихронрав:
Ако си изтриеш лошите спомени в един момент ще установиш, че има празнини в миналото ти, няма да помниш какво е станало в даден период от живота ти понеже си го забравил и тази неизвестност може и да те поболее.
Неизвестността е по-страшна и от най- лошият спомен или новина.
И нали съм по примерите..Преди 37г. на вчерашната дата баща ми излезе с лодката за риба и не се върна. По същото време германец с къдрава коса и мустаци като баща ми и със същите плувки влиза да плува и не излиза. На 8-муя ден намериха 1 труп и... И още нямаше днк и т.н. и го обявиха за баща ми. Та моят баща изчезна преди 37 г. един ден преди да навърши 40 год. И ние още и още не знаем дали тогава се е удавил или просто е избягал от страната. Днес щеше да стане на 77 ако беше жив, а може и да е станал...
Тази неизвестност не пожелавам на никого. Дори и относно лоши спомени.
Jadis:
Леле, Цеци, твоята история ми скри шапката. Иска се невероятна вътрешна сила да преодолееш нещо подобно.
Цеци_Вихронрав:
Все още не съм го преодоляла, а съм почти на 50 и уж улегнала...
Все още си имам периоди в които си мисля: Ами ако е избягал и е жив?; А ако е жив защо не ни се обади до сега?; А ако се страхува кск ще реагираме ако се обади?; А ако го видя ще го позная ли след толкова години?; А ако не бях отказала сутринта да изляза с него за риба щях ли да споделя неговата съдба? и т.н и т.н.
Неизвестността побърква. Ако го бях видяла мъртъв щях да го оплача и да го превъзмогна ( близките ми също), но така...
Затова казвам, че не е хубаво желанието да се трият спомени, независимо колко лоши и болезнени са. Това е като да получиш амнезия и да не помниш част от живота си. А като изтриеш спомените за обидата нали като срещнеш обидилият те няма да помниш и ще го приемеш с отворено сърце и той пак може да те обиди и нарани?! И пал ли ще триеш? По-добре прегърни нараненото дете в себе си, изтрий му сълзите и му кажи, че ти вече си тук и ще го пазиш. Т.е. ти вече си зряла личност и ще пазиш своето детско, крехко и наранимо Аз
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия