Отворена дискусия > ТЪРСЯ ПОМОЩ
Малко тъп теоретичен въпрос
Libra777:
Вярно е, че каквото мислим и чувстваме, ако е достатъчно силно и убедително, то се материализира... Прост пример - хората, които все си мислят, че им е писано да нямат пари, никога нямат пари. Тези, които смятат, че привличат "магически" парите, се оказва, че наистина го правят... Това е едно. Друго е обаче когато от никъде сутринта знаем, че ще намерим 20 лева на улицата и това се случи в действителност. Тогава не е предизвикано от мислите ти, а по-скоро е усетено интуитивно. Разликата е, че при втория случай мисълта ти идва "от никъде" и преди това не е имало стимул, който да я предизвика.
Така че на въпроса ти, и да, и не. Понякога наистина ние предизвикваме събитията с мислите си, а друг път просто усещаме предварително какво ни предстои...
Светлина:
Благодаря за отговорите! Разбирам и го оценявам.
Рядко изпитвам напрежение покрай предчувствията си, по скоро много ми помагат. Човек на изкуството съм, такава е професията ми и така подхождам към живота. Работата ми е да намирам красиви, оригинални решения на проблемите, така че обикновените неща да носят радост а делника да стане празник. Също така всичко да бъде практично, реално изпълнимо, обмислено във всяка подробност и при всички възможни ситуации. Когато се натрупат много променливи и информацията е недостатъчна, интуицията идва на помощ. Много добре разбирам кога дадена идея е плод на търсена асоциация или се е появила от нищото (или от подсъзнанието). Като цяло си живея с убеждението, че всеки проблем си има решение, което е добро за всички и точно него търся.
Случиха ми се, обаче, 2 ситуации в които се налагаше да взимам решения от които зависи (в последствие се оказа, но благодарение на интуицията го знаех предварително) живота на мои близки. Колкото и да търсех добър изход, не откривах. Сякаш всички пътища не бяха добри. Интуицията ми просто пищеше от ужас при всички варианти. Взех решение и в двата случая, основано на логика и информация, но и двата пъти неудачно.
Сега интуицията ми казва, че има ситуации в които няма добро решение. Но разума ми търси начин повече никога да не се оказвам в такива ситуации и се опитва да си създаде протокол за справяне с такива.
Може ли реално да помогне ясновидството или не? Има ли ситуации в които няма добър изход?
Astaroth:
--- Цитат на: Светлина в 7 Август 2020 16:15:48, Петък ---Сега интуицията ми казва, че има ситуации в които няма добро решение. Но разума ми търси начин повече никога да не се оказвам в такива ситуации и се опитва да си създаде протокол за справяне с такива.
Може ли реално да помогне ясновидството или не? Има ли ситуации в които няма добър изход?
--- Край на цитат ---
Има и такива ситуации, така е. Това е напълно естествено и не би следвало да е причина за безпокойство. Ясновидството в такива случаи би ти послужило за насока - кое решение е най-щадящо предвид иначе неизбежните обстоятелства. Разумът винаги търси идеален модел който да следва. Има разлика обаче между модела който бива използван от разума и реалността - понякога по-малко осезаема, понякога повече.
Llure:
Винаги има добро решение - това, което минимизира щетите. Взимаш го точно, както си направила ти - на база разполагаемата информация. Ти имаш и бонус - допълнителна информация. Така че, поне според мен - да, може да ти помогне ясновидството. Но понякога най-вероятните изходи от ситуацията са заредени с толкова енергия, че не можеш да ги избегнеш. Като снежни топки, които са се търкулили по нанадолнище. Всеки изживява трудности и кризи - част е от личния ни път на израстване.
--- Цитат на: Светлина в 7 Август 2020 16:15:48, Петък ---
Но разума ми търси начин повече никога да не се оказвам в такива ситуации и се опитва да си създаде протокол за справяне с такива.
--- Край на цитат ---
Не сме машини с изкуствен интелект. Но дори и машините решават предиктивни проблеми с определен процент грешка. Нашият разум е по-гъвкав от машинния, за да работи с протоколи. Би било твърде лесно.
--- Цитат на: Светлина в 7 Август 2020 16:15:48, Петък ---
Рядко изпитвам напрежение покрай предчувствията си, по скоро много ми помагат. Човек на изкуството съм, такава е професията ми и така подхождам към живота. Работата ми е да намирам красиви, оригинални решения на проблемите, така че обикновените неща да носят радост а делника да стане празник.
--- Край на цитат ---
Така поставени, нещата изглеждат различно.
Светлина:
Благодаря!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия