Просто не харесвам психолози.
Ъъъъ, таковата, нямаш късмет значи...
![Kaffe [kaffe]](https://www.magiata.info/Smileys/default/kaffe.gif)
Имам предвид, че си във форум, дето сега ще ти пише психолог (аз съм)...
Изчетох ти темата... Наистина трябва да се намери причината за главоболието... От лекари... Съответно ако е диагностициран с депресия, ще му направиш изключително лоша услуга, ако тръгнеш да го забъркваш със занимания с магия... Както и Цеци написа- занимания с магия в дадения случай са противопоказни...
Ако е депресия, то специалистът е психиатър, така че приятелят ти правилно се е насочил към него... Психиатърът, по негова преценка може да предпише медикаменти... Може твоят приятел по желание едновременно с психиатъра да работи и с втори специалист - психолог или психотерапевт (психолог и психотерапевт са различни неща)... Но водещият специалист в случая е психиатър...
Депресията може да е съвсем различно състояние от това, което си представяш... И ако не се лекува адекватно, може да завърши включително и със самоубийство (депресията може да има като съставна дезадаптивни мисли и затова така)... Така че остави психиатрите, колкото и да не ги харесваш, да си свършат работата...
Що се отнася до магията, тя не е панацея... Не предлага лесно магическо лечение, нещо като в стил Хари Потър... Разбира се, пълно е с мошеници, които ще ти кажат обратното... Ей сега, само да размахат магическата пръчка, да кажат "абра кадабра" и ще излекуват аха и целия свят... Би било хубаво, ако беше истина... За съжаление не става така... Обикновено казват: "дай едни пари", после казват "абра кадабра" и болният си остава с болестите, а "лечителят" си заминава с едни пари, спечелени от чужда наивност...
Не прави тази грешка да търсиш лечение в "медитация, баланс над вътрешната енергия" и разни такива общи работи... Не става така... А в неговото състояние, както вече се писа, това е опасно за него...
Това, което можеш да направиш е да си до него и да чувства, че го подкрепяш в решенията му да се бори... Подкрепата е важна в един такъв момент... Важна е повече от медитацията и от "баланса на енергии" (каквото и да значи това "баланс на енергии")...