ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Помощ с Таро
Цеци_Вихронрав:
В скрити секции темата за Таро се състои от това всеки да даде своето тълкуване на всяка една карта от Таро. Като се има в предвид обаче, че една карта веднъж може да ззначи едно, а друг път друго едва ли тази информация ще ти е от полза.И май ще трябва да уточня горното...Повечето хора мислят, че картите гадаят. Всъщност картите са само патерица или иначе казано средството което помага на гадаещият да влезе във фаза на ясновидство. Повечето тук не се нуждаем от карти, за да гадаем или ако ни трябват, за да се настроим психически докато ги бъркаме и редим то може да ползваме какви да е карти включително и Черен Петър.
Ардрой:
Поста ти ми беше полезен благодаря.
theshadow:
--- Цитат ---тук съм само и единствено за тарото.
--- Край на цитат ---
Не ме бива в ненаучните обяснения, но да се пробвам... Представи си, че магията е като нож... С един нож може да се свършат много неща, всичките изискват различни умения... Нож в ръцете на професионален готвач е едно, а нож в ръцете на боец е друго... Все е нож (ако се абстрахираме от видове ножове)... Просто зависи за какво се използва... И от кого... А ножът не е нито добър, нито лош - просто е нож...
Така е и с магията... Тя е само една - не е хаос, цветна, петносана и прочие... Само магия е... Разделението е от хората за хората... Каквото ги влече, това развиват като умения, в съответната допълнително натаманена окраска... На магията "не й пука" (кавичките са нарочни) как я наричаме, за какво я ползваме...
За таро се изисква овладяване на ясновидство... Но понеже магията е една, то и ясновидството не е едно умение, независимо от останалото... Ако искаш да напредваш с тарото, няма как да пропуснеш усвояването на още работи... Иначе няма да имаш кой знае какви резултати... Зависи и какво търсиш, както и какво целиш като краен резултат... Ти си преценяваш...
Ардрой:
Ще перифразирам тук във форума съм с цел, да използвам вашите знания и информация относно таро. Съгласен съм с всичко,
което написа. Но не ви познавам достатъчно за да ви се доверя за останалото. Може би с времето ще науча че може да сте ми полезни за много повече неща
theshadow:
"Но не ви познавам достатъчно за да ви се доверя за останалото."
Истината не се измерва по това дали познаваш някой и дали ти харесва или не какво ти говори (пише)... Истината се базира само и единствено на проверими факти... Съответно и тя затова не винаги е каквото ни харесва... Може и да е гадна, неприятна и да боли от нея...
Проверката е единствената възможна форма на доверие... Особено в магията... Затова и тук във форума няма учители, гурута, водачи... И затова и допускам до закритите секции само хора, които покажат, че са способни да разсъждават и сами... Да, във форума се споделя опит, някои хора, които водим практикумите, сме систематизирали и теория, и практика, трупани с години наред... По практикумите е събрано огромно количество информация... Но всеки сам върви по пътя си... И всеки ще стигне точно до там, до където може да стигне...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия