ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Човек трябва да бъде самодостатъчен.
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: Veleroth в 21 Април 2020 12:33:50, Вторник ---Много се зарадвах, когато прочетох отговора ти и съм съгласен с теб, благодаря ти.
--- Край на цитат ---
Ти, момченце, не ми се измъквай така по терлици, че ще ти издърпам и двете уши!!!И аз и Либра очакваме от теб изчерпателен отговор. Защото аз имам още много да кажа за самодостатъчността, но нещо много ви разлигавихме тук да ви сдъвкваме всичко и да ви го даваме смляно.
Я си напънете мозъците всички и поразсъждавайте по темата да ви видя кой си е самодостатъчен и кой не. Да не говоря, че истинският маг си е самодостатъчен и щастието му не зависи от друг.
Днес съм на ваше разположение. Чакам коментарите ви.
Veleroth:
Моето определение на самодостатъчен. За мен да си самодостатъчен означава, че си имаш целите и градиш към тях, щастлив си сам със себе си и, когато си и с други хора другите да не могат да ти развалят настроените, когато си във връзка, както ти каза, всеки да си води неговия живот, защото не сте вързани и, когато двама души градят към целите си, тогава се получава нещо красиво, но за да може да стане това, човек първо се нуждае от визия. Да си самодостатъчен означава и да имаш собствена самооценка (да знаеш колко струваш един вид), да си заставаш зад казаното, когато се появят проблеми да се изправиш срещу тях първоначално сам и ако не можеш сам да потърсиш съвет от някого, но не и решение, решението човек трябва сам да си го намериш. Самодостатъчен си, когато дори и цели свят да е срещу теб, ти да се изправиш срещу него.
Libra777:
https://cafe-ayo.ru/bg/dvor-i-sad/chto-takoe-samodostatochnost-samodostatochnost-samodostatochnyi.htmlИнтересен материал по темата...
Libra777:
--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 21 Април 2020 13:08:57, Вторник ---Я си напънете мозъците всички и поразсъждавайте по темата да ви видя кой си е самодостатъчен и кой не.
--- Край на цитат ---
Ако приемем самодостатъчен като антоним на зависим, то тогава мисля, че никой не си е на 100% самодостатъчен... Самият факт, че сме социални същества, е доказателство, че хората зависим един от друг - къде пряко, къде косвено. Ако настроението, съдбата, животът ти са напълно НЕкасаещи се от фактора Другите, какъв е тогава смисълът от общуването и създаването на връзки между хората? Не, че съм привърженик на идеята "Ти си моето щастие, не мога да живея без теб", но и другата крайност също не е ок за мен...
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: Libra777 в 21 Април 2020 17:34:40, Вторник ---Ако приемем самодостатъчен като антоним на зависим, то тогава мисля, че никой не си е на 100% самодостатъчен...
--- Край на цитат ---
Аз лично не приемам, че самодостатъчнотта е независимост. Обикновено (най-вече жените) като деца са зависими от родителите си, а като големи от децата си, защото едно дете е отговорност и... Ами баш си си зависим от нуждите му и не можеш да го зарежеши да правиш каквото си искаш естествено.
Самодостатъчността е по-скоро психично състояние. Това е нещо от типа настроението и щастието ти да не зависят от друг човек. Да, често други хора ни правят щастливи или по-скоро ни носят щастливи мигове, но идеята е когато няма кой друг да те ощастливи да намериш и сам повод да си доволен, щастлив и усмихнат.
Защото ако не го умееш това и... И влизаш в групичката на хората дето като са сами без партньор потъват в някоя черна дупка и спират да живеят. А от там започва да им куца работа, пиятелства и т.н.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия