ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Човек трябва да бъде самодостатъчен.
Libra777:
Май имам проблем със самодостатъчността. Тъй като преминах доста натоварен период, реших да прекарам 2-3 дни сама вкъщи и да си почина от хора. Хубаво, обаче на втория ден започнах да се чувствам депресирана, самотна, тъжна, обвзеха ме кофти мисли... И набързо си намерих компания.
Днес върнах лентата назад и осъзнавам, че от пролетта до сега няма и един ден, в който не съм била заобиколена от хора, постоянно търся нечие присъствие и ми е ужасно трудно да прекарвам време сама със себе си. Трябва да поработя над това, но не знам как точно да подходя. Можете ли да ми дадете някакъв съвет?
Цеци_Вихронрав:
Само да седиш в къщи не става. Планирай какво ще правиш в тези дни. Книга която отдавна искаш да прочетеш, процедури (козметични или релаксиращи), практики във форума дето повярвай ми не стават докато си сред тълпата...б Изобщо, трябва да се ангажираш с неща които ти доставят удоволствие.
feniks75:
Живота трябва да бъде движение.Пасивноста деградира човек.
Solar:
Аз лично не смятам, че трябва да стигаш до заключението, че се чувстваш несамодостатъчна само защото си прекарвала толкова време с други хора.Или поне съдейки по себе си, стигам до извода, че просто се нагаждаш според обстоятелствата. Трябва ти повече време, за да свикнеш с новата обстановка. В подобни ситуации аз или си намирам ново занимание, както и Цеци е написала, или си изграждам някаква рутина, която да следвам за неопределен период от време. Това не само придава структура на ежедневието ми, прави ме по-продуктивна, но и ме разсейва от такива нахлуващи емоции. Нормално е да се чувстваш леко депресирана сама, когато толкова дълго време постоянно е имало хора, които да те заобикалят. Всеки би при такава драстична промяна. Дай си време да привикнеш и всичко ще се нареди.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия