ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Човек трябва да бъде самодостатъчен.

<< < (3/5) > >>

Libra777:

--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 21 Април 2020 17:50:26, Вторник --- Аз лично не приемам, че самодостатъчнотта е независимост. 
--- Край на цитат ---
Права си, не е съвсем независимост. По-скоро е само в контекста на вътрешното самоусещане... Може би зависимост не е най-адекватният антоним, но не мога да се сетя за по-подходящ.  [umnik]
За другото - съгласявам се с теб...

Skully:
За мен да си самодостатъчен означава да взимаш сам решения и да се приемаш какъвто си. Ако не можеш да вземаш решения за собствения си живот няма как да се развиваш. А човек който не може да се развива ще провали връзката си. Особено ако партньора е човек, който си поставя цели и ги изпълнява. Невъзможността за взимане на решения повлиява всички аспекти на живота, не само любовния.
А ако не се приемаш с всичките си недостатъци, това означава че не обичаш себе си. Човек, който не обича себе си, не може са обича друг. Такива хора търсят партньор заради статут и престиж. Търсят някой, за да не са единствените без гадже, за да се възползват от евентуални материали облаги или познанства.
След постигане на вътрешен баланс можеш да търсиш вече връзка. С правилния партньор и нагласа може да се говори за щастие в любовта. Вече като част от едно цяло започваш да гради съвсем друг вид щастие. И това е ако си от този тип. Има хора, които не изпитват нужда от връзка и цял живот се чувстват прекрасно сами. Или поне така казват.

Libra777:

--- Цитат на: Skully в 21 Април 2020 18:54:14, Вторник ---Има хора, които не изпитват нужда от връзка и цял живот се чувстват прекрасно сами. Или поне така казват.

--- Край на цитат ---
Това е крайността, за която по-нагоре казах, че не е готина... 

Veleroth:

Реално, и двете граници не са хубави, защото са крайности, но аз лично бих предпочел цял живот да съм щастлив сам, вместо да завися от това друг човек да ме прави щастлив.

--- Цитат на: Skully в 21 Април 2020 18:54:14, Вторник --- И това е ако си от този тип. Има хора, които не изпитват нужда от връзка и цял живот се чувстват прекрасно сами. Или поне така казват.
--- Край на цитат ---

--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 21 Април 2020 17:50:26, Вторник --- Аз лично не приемам, че самодостатъчнотта е независимост. Обикновено (най-вече жените) като деца са зависими от родителите си, а като големи от децата си, защото едно дете е отговорност и...
--- Край на цитат ---

Децата, реално, няма как да са самодостатъчни, докато зависят от родителите им да им подсигурят сигурност, но децата са задължение, което има всеки родител, затова, нека не намесваме децата, защото вече се опира до друга тема за разговор която е, как децата могат да бъдат самодостатъчни докато се нуждаят от родителите си.

Цеци_Вихронрав:

--- Цитат на: Libra777 в 21 Април 2020 20:42:22, Вторник --- защото вече се опира до друга тема за разговор която е, как децата могат да бъдат самодостатъчни докато се нуждаят от родителите си.
--- Край на цитат ---
Аз не отговорих ли вече на този въпрос? Май писах нещо от сорта "Пусти социализъм за вас!". И това съвсем сериозно. Едно дете си е самодостатъчно когато родителите му са го научили да не скучае само. Не да го игнорират и то да се спасява самосиндикално, а когато няма как да са на негово разположение да не скучае. Т.е. да са научили детето да се забавлява, да си измисля само игри и т.н. И това  дето сегашните деца дремят по цял ден на компютъра не е самодостатъчност, а зависимост от интернет.Та така...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия