ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Емоционална и академична интелигентност
posleden:
:)
Skully:
Също споделям мнението на Цеци. В момента следвам за учител и дори имахме дисциплина емоционална интелигентност. Според мен трябва да се разделя интелектуалността на различни видове и при нужда да се работи за подобряването им. Либра засяга доста наболял проблем. Учителите трябва да са емоционално интелигентни, за да се справят с децата. Още повече, че ако са в детска градина, трябва да се справят с едни емоции, а в гимназия с други. А академичната интелигентност и логическото мислене не винаги вървят ръка за ръка. Имам в облръжението си пример за много начетен човек. Може да ти говори по всяка тема с факти, дати и.... Абе все едно Уикипедия е в главата му. Не може да реши елементарна логическа задача обаче.
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: Skully в 29 Февруари 2020 07:45:27, Събота ---Имам в облръжението си пример за много начетен човек. Може да ти говори по всяка тема с факти, дати и.... Абе все едно Уикипедия е в главата му. Не може да реши елементарна логическа задача обаче.
--- Край на цитат ---
Моят мъж е същото толкова начетен има си и логично мислене, но... Като тръгне да търси решение на проблем и винаги тръгва по сложният път. То май всичките ми умни приятели при решение на елементарни проблеми търсят сложни решения... Сякаш натрупването на знания кара умовете им да не се задоволяват с най-простото и бързо решение на проблема. :)
Skully:
Аз говоря за невъзможност. Пълна липса на логическа мисъл. А усложняването на проблема може да се дължи и на начина, по който са свикнали да обработват информацията. Аз до ден днеш си правя план, като за урок, ако не мога да възприема някоя по-сложна информация. Свикнала съм нагледно да систематизирам и това е. Иначе забравям половината неща докато стигна края. Вечния третокласник [lol]
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия