ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Омразата
Solar:
Аз правя следното сравнение:
Осигуряваш си мечтаната работа при мечтания работодател. Тази страст, която имаш в себе си, е предпоставката за всичките усилия, внимание и любов, които влагаш в работата си. Обаче работодателят ти не ги оценява. Ще има период, в който ще се увещаваш, че това ще се промени, стига да даваш повече от себе си, ама уви - няма да стане. Съответно първата стъпка е да потърсиш място, където тази твоя енергия ще бъде отчетена. Колко от вас биха сменили такъв тип работодател с човек, който ще ви цени за всяка минута от вниманието и усилията ви? Предполагам почти всички. Защо? Защото зависите не само финансово от този човек, но и защото щастието ви зависи от него, животът ви зависи от него. Няма кой да разпалва страстта у вас, ако този някой дори и да я вижда, не я зачита, не поддържа пламъка ви жив. Според мен така е и с хората около нас. Не всеки заслужава този пламък, не всеки може да го поддържа, но има и такива, които го. Аз искам там да фокусирам енергията си.
И понеже съм по експериментите, наскоро четох за един изключително неморален и нехуманен такъв, в който взимат новородени бебчета и ги лишават от почти всякакъв физически контакт, любов и нежност. Няма оцеляло бебче. Друг пример...сега изучавам child language acquisition (придобиване на език при децата) и нагледно ми показаха как децата се нуждаят от отсрещна реакция. Когато се усмихват, имат нужда да получат усмивка. Ако не получат реципрочни позитивни реакции, те се разстройстват, стресират и тн. Така е и при мен. Да, току-що се сравних с дете, но мисля, че тези нужди дори и да се изменят с времето, не биват заличени.
posleden:
:) Солар!
Чест и почитание!
Jadis:
Solar, много точно казано. И защото спомена работодател, аз имах такъв до преди малко повече от година. Каквото и да правех, усилията ми не се оценяваха. Не се гледаше какво съм направила през годините за фирмата, а какво не съм. Накрая аз загубих пламък и каквото и да е желание за работа и макар че дълго време се мъчех да стоя напук, накрая вече не издържах и напуснах с гръм и трясък. След това ми олекна, че в продължение на няколко месеца не можех да си намеря място от кеф.
В любовта е същото. Ако тя не се подхранва или е едностранна, краят е предопределен.
Libra777:
--- Цитат на: Solar в 26 Януари 2021 10:28:50, Вторник --- И понеже съм по експериментите, наскоро четох за един изключително неморален и нехуманен такъв, в който взимат новородени бебчета и ги лишават от почти всякакъв физически контакт, любов и нежност. Няма оцеляло бебче.
--- Край на цитат ---
Писах, трих, писах, трих...
Е, не знам какво да кажа, макар че на езика ми напират да излязат много мисли. Изроди.
[zname] [zname] [zname]
Solar:
--- Цитат на: Libra777 в 26 Януари 2021 18:23:18, Вторник ---
--- Цитат на: Solar в 26 Януари 2021 10:28:50, Вторник --- И понеже съм по експериментите, наскоро четох за един изключително неморален и нехуманен такъв, в който взимат новородени бебчета и ги лишават от почти всякакъв физически контакт, любов и нежност. Няма оцеляло бебче.
--- Край на цитат ---
Писах, трих, писах, трих...
Е, не знам какво да кажа, макар че на езика ми напират да излязат много мисли. Изроди.
[zname] [zname] [zname]
--- Край на цитат ---
Абсолютно, аз не мога все още да го възприема като информация. Не всичко трябва да е на всяка цена!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия