ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Омразата

<< < (13/19) > >>

Libra777:
Самочувствие не е ли по-коректният термин в случая?

posleden:

--- Цитат на: Astaroth в 25 Януари 2021 17:11:58, Понеделник ---А този ресурс не трябва ли да бъде раздаван пестеливо и само там където ще бъде осъзнат и ценен. Искам да кажа, право на любов има всеки, но ако се гледа на любовта само като на чувство... не знам. За мен по-скоро любовта се намира в действията на индивидите спрямо себе си и спрямо околните. Освен това - дори при този вариант пак може да се предприеме действие, което да е с изходен заряд любов, но проявлението да е разруха, неосъзната при това и човека да продължава по този начин.
--- Край на цитат ---
🙂

Astaroth:

--- Цитат на: Libra777 в 25 Януари 2021 17:29:35, Понеделник ---Самочувствие не е ли по-коректният термин в случая?

--- Край на цитат ---
Представи си егото като едно второ аз на цялото ти същество. Но това второ аз не е точно копие на истинското ти, първично аз. Тоест - има неща за които се подценяваш и такива за каквито се надценяваш, а също съществуват и неизследвани територии във въпросното его. Именно чрез него обаче се осъществява връзката с реалността. Его може да се разгледа и като себевъзприятието на човека.... В тази връзка, човек с тотално отсъствие на такова според мен не съществува. И именно чрез проявление на егото разбираш коя част от него отговаря на истината и коя е илюзия. А самочувствието идва от друго място и мисля, че за всеки е индивидуално... поне при мен е факта, че всеки ден се стремя към развитие без значение в какъв аспект.

Solar:

--- Цитат на: Libra777 в 25 Януари 2021 17:26:25, Понеделник ---Няма по-живо усещане от това да знаеш, че нещо не си струва любовта и жертвите ти, но ти все пак напълно осъзнато да проеължаваш да ги даваш. Яко е просто. Готино е. Живо е.

--- Край на цитат ---
Това ми звучи като мазохизъм. Как ще се запазиш психически и емоционално, ако отдаваш толкова много от себе си дори когато не е нужно/искано? Твоите чувства са ценни и ако не се зачитат, не виждам защо трябва да ги пилееш.

Libra777:
Не бих казала, че е мазохизъм... Самото усещане да даваш от себе си (от емоциите и чувствата си тоест) е зареждащо и те прави способен да генерираш още повече енергия, която да отдадеш... И така до безкрай. Затова казвам, че е живо.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия