ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Омразата

<< < (12/19) > >>

Astaroth:

--- Цитат на: posleden в 25 Януари 2021 17:03:09, Понеделник ---Мда, липсата на емоции те изключва като храна (лично теб), но твоите действия могат да превърнат милиони други в такава.
Подаряването на ресурс (енергия) е първа стъпка при работа със системите, а чувството на любов ( признаване, разбиране) с което се модулира ресурса е ключ за достъп.
--- Край на цитат ---

А този ресурс не трябва ли да бъде раздаван пестеливо и само там където ще бъде осъзнат и ценен. Искам да кажа, право на любов има всеки, но ако се гледа на любовта само като на чувство... не знам. За мен по-скоро любовта се намира в действията на индивидите спрямо себе си и спрямо околните. Освен това - дори при този вариант пак може да се предприеме действие, което да е с изходен заряд любов, но проявлението да е разруха, неосъзната при това и човека да продължава по този начин.

Astaroth:

--- Цитат на: Libra777 в 25 Януари 2021 17:09:47, Понеделник ---Кога не е?
--- Край на цитат ---

Когато е константно състояние. Егото може да бъде с покритие и без такова. За да си разбереш границите е нужно да го тестваш. При постоянно състояние равнодушие, егото което така или иначе се изгражда, не бива атакувано от реалността. По този начин в мозъците ни ще се създават фалшиви асоциации за нас самите....

Libra777:
Чакай малко, обърках се... Его с или без покритие...?
Не разбирам.  [umnik]

Libra777:

--- Цитат на: Astaroth в 25 Януари 2021 17:11:58, Понеделник ---А този ресурс не трябва ли да бъде раздаван пестеливо и само там където ще бъде осъзнат и ценен.

--- Край на цитат ---
Ако си Либра - не.  [wizard]
За мен няма смисъл в това да живееш, ако не си чупиш главата ежедневно заради решения, взети под силата на емоции... Няма по-живо усещане от това да знаеш, че нещо не си струва любовта и жертвите ти, но ти все пак напълно осъзнато да проеължаваш да ги даваш. Яко е просто. Готино е. Живо е.

Astaroth:
Двама приятели А и В си говорят и единия казва на другия:
А - Аз мога да пробягам 50 метра за 10 секунди.
 В този момент егото на В се включва, защото на всеки един индивид е заложено на първично ниво да се бори и да се стреми да е номер едно и отвръща с тази реплика:
В - Аз пък мога да пробягам тези 50 метра за 8 секунди.

Обективно погледнато и двамата излагат на показ егото си, но чие его е с покритие ще се разбере при състезание между А и В.

При състояло се такова - егото на загубилия ще бъде наранено, а на спечелилия - поласкано, от това че "прогнозата" му се е сбъднала.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия