ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Омразата

<< < (10/19) > >>

posleden:
Чест и почитание! [bye]

baphomet666:
Не ми е потребно да раздавам фалшива любов, загриженост и най-вече да изисквам същото обратно. Моята любов е към всичко и всички, поравно, без специални заслуги, без условия и клаузи. Само че това няма нищо общо със стандартното разбиране за любов. Това е една от онези думи, в които всеки непременно влага свой собствен смисъл. Аз предпочитам думата разум, или разбиране. Нямам нужда от любов, защото всичко което съм, мисля, правя е така или иначе любов, т.е. разбиране. Нямам нужда и от омраза, защото как мога да мразя нещо ако го разбирам? Или обратното, как бих могъл да го разбера, ако го мразя преди това. Противопоставям се на много неща, но винаги с разбиране и един вид уважение, и никога с претенцията че има някаква друга причина да му се противопоставям, освен моя лична такава.

Astaroth:

--- Цитат на: baphomet666 в 25 Януари 2021 11:07:05, Понеделник ---Не ми е потребно да раздавам фалшива любов, загриженост и най-вече да изисквам същото обратно. Моята любов е към всичко и всички, поравно, без специални заслуги, без условия и клаузи. Само че това няма нищо общо със стандартното разбиране за любов. Това е една от онези думи, в които всеки непременно влага свой собствен смисъл. Аз предпочитам думата разум, или разбиране. Нямам нужда от любов, защото всичко което съм, мисля, правя е така или иначе любов, т.е. разбиране. Нямам нужда и от омраза, защото как мога да мразя нещо ако го разбирам? Или обратното, как бих могъл да го разбера, ако го мразя преди това. Противопоставям се на много неща, но винаги с разбиране и един вид уважение, и никога с претенцията че има някаква друга причина да му се противопоставям, освен моя лична такава.
--- Край на цитат ---

+1

Astaroth:

--- Цитат на: Libra777 в 24 Януари 2021 20:56:26, Неделя ---Равнодушието винаги е в полза на егото, защото те съхранява непокътнат.
--- Край на цитат ---

Зависи.... При определено ниво на развитие това се ползва само като инструмент, а не константно състояние. При добра дисциплина е полезно да се дава и адекватна изява на егото. Чрез него се оглеждаме в огледалото...

Astaroth:
В началото човек се отдава изцяло на егото си, но когато сам открие, че то има и негативна страна, рефлектираща върху самия него, обикновено е доста изненадан. И точно тази изненада е важното в случая. Този момент е от съществено значение да се осъзнае в дълбочина, защото реалността е пробила фалшивата представа за някакъв аспект от личността ни.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия