ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Омразата

<< < (8/19) > >>

feniks75:
Много време ми отне да разбера истинската му същност.От животинската омраза през средновековното подчинение ,през християнското милосърдие до едно духовно блаженство.

Jadis:
Омразата и любовта са доста силни чувства, акумулиращи двуполюсни емоции. Интересното е, че и двете ги усещам към мен и то доста осезаемо. Общо взето трудно може да се прикрие човек, който изпитва едно от двете чувства към мен.
Омразата я усетих към мен преди няколко години от човек, на когото имах доверие. Толкова силно я усетих, че загубих равновесие и паднах. Буквално. Оттогава се затворих за всякакви емоции - равнодушието ми е добре към момента.
Аз не изпитвам омраза, защото както Цеци е писала по-горе, обектите ги разболявам.

Валсо:

--- Цитат на: Veleroth в 31 Декември 2019 01:03:25, Вторник ---Кога бихте казали на истина, че изпитвате омраза

--- Край на цитат ---
Аз изпитвам истинска силна омраза само към един човек от 19 Април 2008 г. насам. Казва се Веселина.
90% от лошите неща бързо ги забравям. Горното е сред останалите 10%.

baphomet666:

Омразата е егоизъм.Любовта също. Единствено безпристрастието е извън рамките на егоизма. :)

Libra777:
Любовта категорично не може да бъде егоизъм.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия