ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Омразата

<< < (7/19) > >>

Solomon:
Мда, няма общо. Когато мразиш някого, най-често не го мразиш заради самия него, а заради даден негов аспект...той освен изнасилвач, може да е и артист, художник, поет, убиец, изнудвач, крадец, доктор, вулканизатор, клоун, зидаро-мазач и т.н.
Затова казах, че омразата не е задължително да е към хората...тя може да е към определено тяхно поведение, тяхна идея, техен начин на мислене, техни навици и т.н...
Можеш да кажеш, че мразиш комунистите, но леля ти да е комунист, примерно...това значи ли, че мразиш леля си? Ти реално мразиш комунистическата идея, а не поотделно личностите, които ''изповядват'' комунизъм...
За такава омраза говоря...

Libra777:
Значи неразбирателството идва от там, че аз това изобщо не го виждам като проявление на омраза...

Цеци_Вихронрав:
Да споделя и аз...
И в любовта и в омразата не губя енергия, а я акумулирам. Нямам идея как става, но и двете чувства ми наливат допълнително енергия.
Когато съм влюбена сияя и започвам да творя.
Когато мразя (ама не силно, че тогава разболявам обекта на омразата си) тогава омразата ме захранва да работя повече от обикновено без да чувствам умора.
Общо взето любовта дава енергия на душата ми, а омразата на физиката ми.

feniks75:
За мен ,колкото повече затъваш в материята ,толкова са по силни ниските човешки и животински  страсти.Преди показваш открито омраза ,но разбрах,че тя ме деструктира.Смирението е толкова велико усещане,което много хора не разбират и го бъркат с подчинение.Омразата е дълга скала от ненавис до пълно смирение.Често се замислям и анализирам човекът породил усещането на омраза в мен.Лошите му  постъпки към мен виждам пропадане дълбоко в материята.Изоставил е духовният живот и сага е на кръстопът.Не му се сърдя ,когато ти си пети клас ,а той преповтаря първи.

posleden:
Смирението е път към много светове. Смирението е оръжието на мъдрите, също.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия