ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Омразата
Libra777:
Когато имаш съпротивление насреща, прилагаш воля, за да го пребориш, а човек се бори със зловредните според него неща... Мисля, че за да изпита човек чувството любов, не му трябва особено много сила, тъй като това не би било съпротива срещу нищо; напротив даже - безусловно я приемаш в себе си и ѝ се отдаваш. Да, любовта може да те направи силен, но самото отдаване на нея е вид слабост. По-скоро трябва доста сила, за да не ѝ се отдадеш...
Омразата изисква сила, защото е съпротивление срещу самия себе си; насилие над волята. Тъй като е по-скоро зловредна за нас, за поддържането ѝ отива доста енергия.
Solomon:
--- Цитат на: listentothewild в 9 Юни 2020 09:58:05, Вторник ---Любов или омраза - кое е по-силно?
--- Край на цитат ---
Дето храниш най-много, оно става най-голямо, тъй знам аз! [wizard]
listentothewild:
Соломонче, разбрахме се, душо! :)
Solomon:
Ха така!
Друг е въпросът, че любовта и омразата не са видове сирена да се сравняват - кое по-мазно, по-солено, по-ронливо, кое френско - кое българско, кое от коза, кое от крава...кое се разтапя като бонбона в устата ти и т.н...всяка емоция си има място и време...
Има неща които няма как да не обичаш, има и неща които е грях...е нечовешко да не мразиш!
Libra777:
--- Цитат на: Solomon в 10 Юни 2020 10:37:03, Сряда ---Има неща които няма как да не обичаш, има и неща които е грях...е нечовешко да не мразиш!
--- Край на цитат ---
Например?
--- Цитат на: Solomon в 10 Юни 2020 10:37:03, Сряда --- всяка емоция
--- Край на цитат ---
Само че любовта и омразата са чувства
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия