Я се спрете всички, че вече съм яхнала метлата и съм на път да ви сполетя!
12 години вече аз приемам да съм оправданието на мъж си когато не иска да свърши нещо, съответно казва, че злото в къщи не дава... Аз му го предложих понеже той в стремежа си да е добър на всички и се саморазрушаваше. Та, никой не ми го е наложил, аз сама го реших да съм лошата в името на спокойствието на мъж ми. Последните години когато кажех, че ми трябват пари за поредните тумурни маркери и лекарства той безпомощно вдигаше рамене и аз нали съм свикнала да се справям затъвах в заеми, но успях. Успях да трепя рака системно и да го държа далеч от мен. За да не изпада мъж ми пък в депресия, че много пари дължим си мълчах и връщах както мога и пак се справях. Накрая синът ми, който ми помагаше във връщането и знаеше за заемите остана без работа и я забатачихме и затова сега сме в Чехия. Мъж ми обаче сърдит, че не знаел за заемите видиш ли. А как да знае? Като кажа трябват пари вдига рамене и чака сама да се справя, а после защо заеми?! Е как е очаквал да се сдобия с пари? С магия ли? Или да работя денонощно?
И последният му коз е, че затова на сестра си вярва като ме плюе, защото на мен не можел. И трябвало да му казвам, че парите зая лекарства са от заеми. Ами като е толкова умен и знае, че работя за 500лв не се ли сеща, че 1000 за прегледи и илачи няма от къде да взема?! И понеже искаше да му казвам като ми трябват лекарства последният път (преди да тръгнем) му сервирах, че искам 150 лв за някакъв илач рекламиран в нета, понеже освен традиционната медицина която си спазвам вземах и всичко което е нетрадиционно с идеята, че ако не подейства няма да навреди. И мъж ми чете, чете и реши, че вместо това трябва да пия омега 3 и не получих пари за съответния илач. После пита защо тегля заеми. Ами за ето това ги тегля по дяволите!!! Ако беше за сестра му щеше да го купи това лекарство на всяка цена и без да мисли излишно. Ето за това съм му бясна. Това е една от причините.
А аз лекарството си го получих благодарение на приятелите ми от Каварна, понеже и те четат и прочели и го поръчали и ми го подариха като тръгвах.
Казвала ли съм колко голяма късметлийка съм, че имам приятели? Моите приятели са най-прекрасните! Всичките ми приятели са такива и са моето несметно богатство.И дали заради последното лекарство или не, но последните ми туморни маркери вече не са много над допустимата граница, а много под нея. Това са резултатите от миналата седмица...
Та, моля ви скъпи съфорумци, позволете ми вместо все да бъда силната решаваща проблеми вихронрава вещица, занапред да бъда... Всъщност не зная каква искам да бъда. Искам просто известно време да се пусна по течението, да работя, да си връщам заемите и да не мисля как да спасявам връзката си и мъж си. Той е зрял мъж и е крайно време да почне да носи отговорност за решенията и действията си. Ако е решил да вярва на сестра си, ами нека и вярва. Ако е решил да остане в България, да остава, но да не кара мен да се връщам. Аз тук живея добре, ползвам безплатни медицински услуги, успявам макар и трудно да заделям пари за заемите и единственото което ми лисва са котките ми, но на пролет ще правя и струвам, но ще си ги прибера при мен. Липсват ми и близки и приятели, но те обещаха да ми гостуват.
Така, че ако сестра му иска да ни раздели - сега е момента. Ако мъж ми иска да я послуша, пак сега е момента. Аз ще стоя и ще гледам. Даже ще си налея питие и ще се забавлявам докато гледам.
![Resting [po4iva]](https://www.magiata.info/Smileys/default/po4iva.gif)
А само няколко месеца след като мъж ми ме остави по съвет на сестра си ще има много за гледане и ще е забавно - поне за мен. Повярвайте ми, ясновидка съм и знам.
А сега може ли вече да спрете да ме ядете да се боря за мекушавият си мъж? Вярно, че е много умен и добър, пък и го обичам, но ако той сам не реши да се промени, аз не мога да му помогна. Аз пък заслужавам малко време без проблеми от семейно - роднински характер.