ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Предателството

<< < (7/12) > >>

Cernunnos:

--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 19 Октомври 2019 21:58:50, Събота ---
--- Цитат на: Astaroth в 19 Октомври 2019 21:47:19, Събота --- По-скоро темата беше как да се предпазим от следващи такива прояви спрямо нас самите...
--- Край на цитат ---
Много отдавна бях публикувала тук едно сихотворение за доверието  мисля, че то дава отговор.Ето го и него"
Цената на доверието

Така съм създадена,
 Че предпочитам
 Да се усмихна, вместо да се намръщя,
 Да погаля — вместо да ударя,
 Да повярвам — щом ме погледнат в очите.

Много пъти са ме лъгали.
 Дори най-скъпите, най-близките.
 Обичта ми са тъпкали
 С думи са ме оплитали —
 И пак ме гледаха в очите.

Може още сто пъти да ме излъжат.
 Нека.
 Едно не искам: заради стоте измами
 Веднъж да не повярвам само
 На очите, които наистина
 Са били искрени.

Станка Пенчева

--- Край на цитат ---

Ето това стихотворение е истината... може много да ме боли от минали предателства, но затворя ли се тотално ще изтърва готините хора, които искат да са в живота ми. Трудно ми е, но гледам да следвам тази идея

posleden:
Предателството... коя е по-точната дума - предаване или продаване! Щото мене ме продават, най-често.

listentothewild:
А, всъщност не влиза ли и продаването в предаването?

Цеци_Вихронрав:

--- Цитат на: Llure в 20 Октомври 2019 22:59:19, Неделя ---Тя го е предала, а твоите намерения могат ли също да се изтълкуват от него като предателство?
--- Край на цитат ---
Връщам се отново на това, защото от снощи се чувствам тотално предадена от... мъжът си.
Звъни ми снощи и покрай общите приказки ми сервира, че сестра му е рожденичка и не е лошо да и честитя видиш ли... И го питам как, като тя ме е блокирала във ФБ и навсякъде, а и не изгарям от желание да си общувам с нея. А той... Тя горкичката му сестра (ама съща принцеса в беда) изобщо не знаела защо съм и сърдита. И побеснях... И му обяснявам на идиотина, че аз не съм се сърдила и не съм правила панаири. Сестра му ме овикваше насред завода, че не работя бързо и сестра му му звънеше и го лъжеше, за да се караме, накрая аз просто спрях да общувам с нея и тя ми се разкрещя. Та не разбрах как така горкичката хабер няма защо съм сърдита??? А отговорът му, че той не е бил тук да види и чуе и не може да вземе отношение. И го питах :"А като те лъжеше сестра ти по телефона, защо на нея не и каза, че ти не си тук да видиш правя ли каквото тя казва и да ми спестиш скандалите? Или като те лъже сестра ти е права и ме овикваш, а когато аз ти докажа, че думите и са лъжа не само не овикваш нея, ами и намираш и оправдания???". И три минути мълчание от негова страна. Накрая като питах ще каже ли нещо ми пожела лека нощ и затвори.
А кифлата знае, че наближава времето да се върна в България за малко и бърза да оправи нещата, защото знае, че зяпна ли аз и всичко ще излезе наяве понеже аз не говоря празни приказки, а винаги ги подплатявам с доказателства. Да не говорим, че тя приятели няма и последните 11 години общува предимно с моите приятели и никак не и се иска да загуби връзка с тях.

Само незнам как си мисли, че след всичко което ми причини моите приятели ще останат и нейни? На мен те са ми приятели от детските години т.е.от 30 икусур години насам, а с нея са общували само като се срещнат у нас.

А от мъж ми съм тотално разочарована... Чак започвам да се замислям струва ли си нервите да се боря за него? И не е ли по-добре да оставя сестра му да ни раздели и да се почувства победителка? В крайна сметка тя това иска - що ли не взема да взема да и го дам???

Libra777:
Любимата ми борбена вещица да се откаже от любовта заради интригите на някаква злобарка? Това и да го видя, няма да го повярвам...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия