ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Предателството

<< < (6/12) > >>

Llure:

--- Цитат на: Solomon в 22 Октомври 2019 07:53:24, Вторник ---
--- Цитат на: Libra777 в 21 Октомври 2019 22:10:45, Понеделник ---Всичко зависи от конкретната ситуация... На мен ми се е случвало да простя за нарочно извършено предателство, но и да отмъстя за случай, в който са ми навредили неумишлено... Темата за предателството е деликатна и твърде широкообхватна, за да си вадим генерални изводи.

--- Край на цитат ---
Аз и затова не обичам да философствам много над такива теми...именно защото всяка ситуация е сама за себе си...та днес мога да пиша колко лошо нещо е отмъщението, пък утре да отмъстя на някой, който само ми е разлял кафето...

--- Край на цитат ---

Но пък, Соломон, в крайна сметка поведението ни се ръководи от някакви вътрешни убеждения и като ги изказваме тук, общо взето показваме как самите ние възприемаме нещата и как бихме действали. Макар че афекта може да ни накара да направим и нещо тотално различно. Така че, ако някога се срещнем, моля те да не си отмъщаваш, ако разлея нещо върху теб - много съм непохватна... [ashamed]

Libra777:
Соломон, занапред си пази бялата престилка, като пия кафе... Да не ти се наложи да си отмъщаваш... [devil]

Veleroth:

--- Цитат на: Libra777 в 22 Октомври 2019 10:00:36, Вторник ---Соломон, занапред си пази бялата престилка, като пия кафе... Да не ти се наложи да си отмъщаваш... [devil]

--- Край на цитат ---
Ако ще го заливаме с кафе ме брой и мен  >:D ;D

Solomon:

--- Цитат на: Llure в 22 Октомври 2019 09:24:56, Вторник ---   
Но пък, Соломон, в крайна сметка поведението ни се ръководи от някакви вътрешни убеждения и като ги изказваме тук, общо взето показваме как самите ние възприемаме нещата и как бихме действали. Макар че афекта може да ни накара да направим и нещо тотално различно. Така че, ако някога се срещнем, моля те да не си отмъщаваш, ако разлея нещо върху теб - много съм непохватна... [ashamed]

--- Край на цитат ---
Как възприемаме нещата и каква би могла да е ответната реакция, много често не е съвсем съзнателен процес...въобще човешкото поведение е нещо много комплескно и непредвидимо, и не винаги да отмъщаваш е съзнателен избор...според мен може да се случи и инстинктивно и/или несъзнателно...
Това имах предвид...а ако някога се срещнем - предварително се уговаряме ти да черпиш, че да не си остана само с разлятото... [yes]

Libra777:

--- Цитат на: Veleroth в 22 Октомври 2019 10:16:25, Вторник ---
Ако ще го заливаме с кафе ме брой и мен  >:D ;D

--- Край на цитат ---
Ето пример за един верен приятел, който не само няма да те предаде, но и ще ти помогне с изпълнението на глупостите, които си си намислил...   [taunt]

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия