ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Предателството

<< < (4/12) > >>

Цеци_Вихронрав:
Забравих...Нали съм зла вещица си позволих да кажа така, че да бъда чута: "За всичкото добро което са ми сторили им пожелавам да им се върне десетократно - добро са ми сторили, добро да видят! За злото което са ми причинили да им се върне само веднъж! Друго не искам.".

Сега чакам отзиви. Ако тръгне да се жалва, че я кълна, ще попитам, как така я кълна, като тя твърди, че само добро ми е правила, а аз съм неблагодарна? Ако ми е правила само добро, значи я благославям. Виж щом си мисли, че я кълна дали пък само добро ми е правила?!?
Ама съм гадна нали?

Libra777:
Цеци президент! [yahoo]

Цеци_Вихронрав:
Не ща президент -  искам вещица!А другият ми скрит коз относно лъжите и е... Даже на бате и още не съм казала, че ще се поболее от срам заради нея. Кифлата и синът и във ФБ са се писали вишисти, а едва завършиха средно. Тя "Колеж по Туризъм" пък племенника "Техническия Университет". Дали пък и аз да не се пиша вишистка??? Как ви звучи, завършила "Институт по Висша Магия и Злодейства"?  [pumpkin]

theshadow:
Цеци, ти само кажи, че искаш такова висше и аз лично ще изработя дипломата, таковата...

Llure:

--- Цитат на: Libra777 в 21 Октомври 2019 00:16:42, Понеделник ---И тук отново идва въпросът - отмъщението справедливост ли е?
--- Край на цитат ---

Според мен са две страни на една монета - как ще го определим зависи от намерението и първоначалното действие, което го е предизвикало. Неслучайно казват "въздава справедливост" - според заслугите на обекта на въздаване :) т.е. в случая, който вече по-подробно описа Цеци, на мен нейната реакция ми се вижда справедлива. Ако обаче някой ти е направил нещо неприятно и знаеш, че не е умишлено, тогава отмъщението не е справедливост. Но и Астарот го е казал - отмъщението създава усещането за справедливост вътре в твоята глава.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия