ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Предателството
Llure:
Цеци, доста ме впечатли примера ти. Размишлявах върху ситуацията и наистина ми се иска да разбера... Какво ще ти донесе отмъщението към сестрата на мъжа ти? Той няма ли да е наранен от това, което смяташ да направиш? Някак си не си представям който и да е някога да каже "Благодаря ти, че си отмъсти на сестра ми", щом обича сестра си. Питам, защото съм била в подобна ситуация и ми е интересна гледната точка за отмъщението. Тя го е предала, а твоите намерения могат ли също да се изтълкуват от него като предателство?
Libra777:
И тук отново идва въпросът - отмъщението справедливост ли е?
Astaroth:
--- Цитат на: Libra777 в 21 Октомври 2019 00:16:42, Понеделник ---И тук отново идва въпросът - отмъщението справедливост ли е?
--- Край на цитат ---
Справедливост е за потърпевшия, придава един завършек на нещата, но само и единствено в неговата психика. Тоест има възвръщане на баланса. Човек не може само да търпи, понякога трябва да тропне с крак и да покаже, че не може току така, безнаказано да си правят каквото искат с него.
От друга страна погледнато, ако отмъщението е направено, така че да стане ясно и на наблюдаващите ситуацията отстрани защо е направено, вече започват да си имат едно на ум. Макар и пресилено, може да се сравни с публична екзекуция. Ти ако видиш какво става когато правиш злини на даден човек веднага ще се замислиш дали ще постъпиш така с него. Нали? Или съм в грешка?
Отделен е въпроса, че има ситуации, като тази която описа Цеци примерно, когато има и трето лице което е по средата и колкото и да не му се иска, действията на която и да е от останалите две страни рефлектират върху него.
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: Llure в 20 Октомври 2019 22:59:19, Неделя ---Питам, защото съм била в подобна ситуация и ми е интересна гледната точка за отмъщението. Тя го е предала, а твоите намерения могат ли също да се изтълкуват от него като предателство?
--- Край на цитат ---
Не мисля, че мъжът ми ще го приеме като предателство, защото не действам подмолно и ръсейки лъжи, а директно. И да си конкретизирам... Сестра му ме покани да работя в Чехия с думите, че ще ми помогне да се адаптирам, а аз пък ще мога да си връщам кредитите. И ми помогна... Заведе ме в агентурата от където ми уредиха квартира и работа, а първият месец на работа (работехме заедно) мъжът и ми превеждаше. За това съм благодарна и на двама им и не съм спряла да повтарям, че те ми помогнаха. От там насетне обаче... Още на втората седмица се почнаха ежедневните разговори с бате (мъж ми) и плюенето по мен. Пушила съм в квартирата и щели да ме изгонят. Как е решила, че пуша вътре като не ми е стъпвала в квартирата един Бог знае. Харчила съм много пари. И от къде ги взех като още не бях взела заплата??? И други, и други, и 5 месеца аз бях в положение ежедневно да се оправдавам пред мъжът си и да доказвам, че думите на сестра му са пълни лъжи. Това при положение, че сме заедно 11 години и сме нямали проблем с доверието. Накрая аз избухнах, скарах се с мъжът си и спрях да говоря със сестра му, а в ответ тя и мъжът и скочиха срещу мен с думите: "Ко, ма, калпазанке, накараха те да работиш и ти вече си сърдита!". Е тея думи няма да ги забравя, защото аз при все, че работя една идея по-бавно от сестра му си правя нормата и не съм давала повод на шефовете да се оплакват от мен. И още същият ден ги прецапах сестра му и мъж и в месинджър и ги подметнах за всички лъжи, а в отговор те си написаха как те били предположили, те така решили и т.н. оправдания. ама те не били искали да ни скарат, ами само искали бате и да ме строи в две редици незнайно защо.
Обожавам писаното слово и новите умни телефони. Те пишат, а аз снимам, за да се види от кого идва писаното и сега си имам документирани признания за лъжите им.
А мъж ми няма да приеме действията ми за предателство защото аз нито ще тръгна да я развеждам, нито ще и подливам вода на работа с цел да я гонят, а лъжи изобщо няма да ползвам, защото не ми ходят на островръхата вещерска шапка.
И само да си спретна едно кафе с два ибопрофена и ще продължа.
Цеци_Вихронрав:
Кафе, ибопрофен, цигара, двор, компютър... Мога да продължа.
--- Цитат на: Astaroth в 21 Октомври 2019 09:38:52, Понеделник ---От друга страна погледнато, ако отмъщението е направено, така че да стане ясно и на наблюдаващите ситуацията отстрани защо е направено, вече започват да си имат едно на ум. Макар и пресилено може да се сравни с публична екзекуция. Ти ако видиш какво става когато правиш злини на даден човек веднага ще се замислиш дали ще постъпиш така с него. Нали? Или съм в грешка?
--- Край на цитат ---
Напълно си прав, Астарот! Отмъщението ми ще бъде публично и зрелищно. Винаги така правя. Аз не творя задкулисни игри и интриги, аз вадя души и го правя зрелищно! Зла съм!
А тъпата лъжкиня дето се води сестра на мъж ми, си го проси отдавна такова едно отмъщение. И при все, че съм предупредила, че занапред не искам да общувам с нея, но нали е сестра на мъж ми на семейни сбирки ще се прежаля да кажа "Добър ден!" и Довиждане!", но да не ме яде, защото тогава ще зяпна аз, тя няма да пропусне да се заяде. Е тогава познай... Ще изкарам всичките и лъжи наяве и като реши да гъкне ще питам:" Лъжа ли???" и ще вадя доказателствата. Накрая понеже свекървата прави големи сбирки ще я оставя сама да шета с думите, че аз нали съм калпазанка, нека работните да шетат и ще метна крак връз крак с кафе и цигара. Това ще я довърши. Ама да е внимавала какво си пожелава, защото аз живея на принципа "Внимавай какво си пожелаваш, че ще взема да взема да ти го дам!". Това даже го имам изписано на една тениска за из къщи и всичките ми близки го знаят и са патили в един или друг момент понеже не знаят какво искат.
Та така... Ако кифлата спре да ме плюе под път и над път и при семейни сбирки се държи настрани от мен няма да пострада, но тя не спира... Аз пък за сега мълча пред нейната рода и чакам да се приберем и каквото имам да казвам да и го кажа в очите и пред всички, за да не може да извърти думите ми в поредната опашата лъжа.
Лиуре, не зная в каква ситуация си, но ако твой близък е предал някого колкото и да те боли не трябва да вземаш страна. Моят мъж така направи. Каза ми, че аз съм права, но тя му е сестра, затова няма да вземе страна, аз пък направих нищожния компромис, ако тя спре с лъжите и не ме провокира да не я смачкам зрелищно както си мога.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия