ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Музика - кой, какво и защо

<< < (6/28) > >>

volk22:
Специално за онези, които изпитват трудност с медитацията (в разрез с мнението, че страничните звуци разсейват). Впрочем, привържениците на твърдението в скобките на предходното изречение, ако използват слушалки, ще се съгласят с мен  8)

volk22:
Сега остава някой да каже, че се е "отнесъл" за 3 часа, слушайки това още с първото пускане...  ;D

Цеци_Вихронрав:
Пробвах го и на слушалки, и тихичко с идеята да не дразни слуха, но... Тея камбанки по-скоро ми действат като будилник. :)
Явно аз просто не съм като хората...

Libra777:
И аз по принцип не съм много като хората, но камбанките ми харесват за медитация... Отново благодаря, Волк!  [wizard]

volk22:

--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в  5 Юли 2019 16:37:35, Петък ---Обичам и песни - приказки.
--- Край на цитат ---
"Синът на Луната" за първи път чух през през далечната 2001 година по канал Mezzo. И може би защото първото впечатление от изпълнението се е впечатало в мен на асоциативно ниво или заради заряда на сопраното, но Мария Кано ми звучи като кокошка, опитваща се да надпее славей. Това, което ще постна, е разплаквало жена ми :)  Нейните асоциации бяха с един разказ на Маркес - "Един стар сеньор с огромни криле". Цитирам: "Един единствен път успяха да го размърдат, като изгориха гърба му с желязо за клеймене на диви бичета, защото дълги часове не беше се помръдвал и всички помислиха, че е умрял. Той се събуди уплашен, със сълзи на очите. Забърбори нещо на своя неразбираем език и размаха два-три пъти криле, та се вдигна цяла вихрушка от кокоши курешки и лунен прах и духна страшен, съвсем неземен вятър. Мнозина решиха, че той направи така не от яд, а от болка, но след туй все пак много внимаваха да не му дотягат, защото повечето разбраха, че неговото бездействие не е бездействие на оттеглил се герой, а на ураган в почивка."

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия