ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА
Целта оправдава ли средствата
Astaroth:
Цеци, имах предвид болката от това, което така или иначе вече си вършил и не е било редно. Но да, с това което казваш съм напълно съгласен и мисля, че е правилният подход.
Цеци_Вихронрав:
--- Цитат на: Astaroth в 10 Юни 2019 18:00:28, Понеделник ---Цеци, имах предвид болката от това, което така или иначе вече си вършил и не е било редно.
--- Край на цитат ---
НАУЧИ СЕ ДА СИ ПРОЩАВАШ САМ!!!
Astaroth:
--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 10 Юни 2019 18:13:52, Понеделник ---НАУЧИ СЕ ДА СИ ПРОЩАВАШ САМ!!!
--- Край на цитат ---
Да, трябва.
Libra777:
--- Цитат на: Цеци_Вихронрав в 10 Юни 2019 17:08:11, Понеделник ---Родител установява, че детето му се дрогира и вече е затънало яко. Хваща детето си отива на село примерно, затваря го и го връзва за леглото в продължение на седмица и повече докато мине абстиненцията. През тези дни детето страда, изпитва физическа болка от изчистването от наркотиците, вижда в родителя си зъл мъчител и чудовище, но накрая организма му се изчиства. От там насетне има куп работа, за да не се върне това дете към дрогата, но... Родителя герой или злодей е??
--- Край на цитат ---
И детето обикновено се връща пак към дрогата...Съдбата ми е отредила за краткия ми 17-годишен живот да стана свидетел на твърде много трагични истории от този род и изводът, който съм си направила от тях, е че насила не можеш да откажеш човек от дрогата... Вържи го за леглото или го заключи за няколко месеца, файда - йок! Ако той самият няма ценност, в името на която да спре наркотиците, нищо не можеш да направиш... И да, вярно е, че боли да гледаш как любим твой човек се затрива пред очите ти и повлича още хора след себе си, но боли още повече да даваш всичко от себе си да го спасиш, а резултатът да е още по-усложнена ситуация. Връзването за леглото може да помогне само в случай, че самият наркоман иска да спре да се друса, но няма волята... В противен случай единствено може да влоши нещата.Така че на въпроса дали е геройство или зло деяние, мисля че е повече към второто, защото освен че е насилие над чуждата воля, не води до очакваните добри резултати. Разбира се, това си е моето субективно мнение, произтекло от главата на неопитна тийнейджърка и никой не е длъжен да се съгласява с него...
Цеци_Вихронрав:
Наркоманията е много страшна зависимост. Наркоманите дрогирайки се си унищожават ума и трудно мислят и осъзнават. Съответно трябва им трябва много помощ от хора които ги обичат, за да осъзнаят, че са зависими. После им трябва още много помощ от същите хора, но и от психолози, за да осъзнаят, че нещата не са безнадеждни и заслужават втори шанс. И едва тогава започва дългия и труден път към отказването. И трябва да обичаш много, за да се захванеш с трудния път да спасиш наркоман от самия него си. Трябва ти и здрава психика, за дане те повлече надолу с него си.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия