ОБСЪЖДАНЕ > СВОБОДНА ЗОНА

Целта оправдава ли средствата

<< < (6/9) > >>

theshadow:

--- Цитат на: Astaroth в  9 Юни 2019 21:15:55, Неделя ---Какво се случва ако имаш потребност да оцелееш
--- Край на цитат ---

Най-добрият ми приятел е циганин... От онези, които са раснали сред огромна мизерия в ламаринен "дом", вървящ с бълхи и смрад (по неговите описания)... Какво мислиш му се е случило, когато решил, че му се оцелява, но не така, както е оцеляването в такава обстановка? Станал на престъпник и/или просяк? Не... Той започнал да учи... Не просто да учи, а се стремял да е качествено... Завършил НГДЕК (освен няколко древни, научил и няколко съвременни чужди езика), после Софийски университет... И... Докарал го до това накрая да завърши и докторантура... Образованието му дало решение на въпроса с оцеляването... И сега си оцелява прекрасно на едни около 2000 лв месечно честно изработена заплата... 

Интелектът е присъщ на хората, без значение от кой етнос са... Но и мързелът е присъщ на хората, без значение от кой етнос са... Фактор може да е и- средата на безнаказани престъпници, възпитаващи децата си на престъпност и/или просяци, спиращи децата си от училище... И т.н. може да се пише много, но ще е отклонение от темата, така че спирам до тук...

Това, което отличава хората от животните и което не е посочено до момента е, че всеки човек може при добро желание, да направи много повече и в пъти по-различни избори от кое да е животно... Дали ще се възползва от това си право на избор за добро или за излагация на себе си и на човечеството... Зависи...

Би трябвало верният отговор да е, че не трябва всяка цел да се постига на всяка цена... Но, за съжаление... Реалността е, че има хора, които са прекрасен пример за падение на хората като такива...

Относно това, което цитираш-

--- Цитат ---Гоген Ямагучи казва "Тренирай така, че да можеш да понесеш всеки удар, удряй така, че отговорът да не последва..."
--- Край на цитат ---

Имах един учител навремето, който си създаде свой собствен боен стил... Та беше го репликирал нещо таковата- "Защо изобщо трябва да допускаш да те удрят, като може просто да се дръпнеш в страни и да не успеят да те ударят?! По-добре противникът ти да е единственият, който го боли, след като е направил грешката да те напада."

Но понякога е просто по-забавно някой да се мъчи да напада и да установява, че не се получава изобщо този номер...

Относно това-

--- Цитат ---Така че стигаме до извода, че само целта на лидера/диктатора има значение, а както стана ясно тя е завладяване или опазване на територия.
--- Край на цитат ---

Няма такава цел при диктаторите... При тях целта е пари и удоволствия за тях самите, като сметката от реки от кръв, я плащат обикновените хора...

Astaroth:
Сянка, напълно съм съгласен с написаното от теб. Но според мен е факт, че "Тъмната" страна съществува и най-малкото човек трябва да я познава, ако не друго то поне за да може да се предпази от нея...Не съм подклаждал никого с тази тема да процедира използвайки всичко което тя дава, нямам и намерения да се превръщам във Волдемор, както си писахме с Libra , просто се замислих над разни неща вчера, на които намерих отговора сред публикациите на всички. Иначе това, че задавам въпроси и задълбавам е само и единствено с цел нещата да се разгледат от всички възможни ъгли. Обичам когато се получава дискусия. Така се изкарва истината на повърхността.

theshadow:
@ Astaroth

Разбирам...  :)

posleden:
Astaroth, някога исках да съм господаря на този свят. Сега бих дал живота си, за да няма такъв.
Явно тъмната страна те привлича, влез и я опознай. После излез!
Знаеш ли кога ще те заболи - когато синът ти тръгне към нея!

Astaroth:

--- Цитат на: posleden в 10 Юни 2019 15:42:24, Понеделник ---Astaroth, някога исках да съм господаря на този свят. Сега бих дал живота си, за да няма такъв.
Явно тъмната страна те привлича, влез и я опознай. После излез!
Знаеш ли кога ще те заболи - когато синът ти тръгне към нея!
--- Край на цитат ---

Имаше един период от моя живот когато вървях срещу всичко и всички...По това време ползвах и разни субстанции, за това и първата ми публикация тук беше във темата "Наркотици"...Защото съм бил и на този път. Беше пиене, друсане и така нататък. В даден момент нещо ми светна лампичката в главата. Осъзнах какво причинявам на родителите си, на приятелите си, на хората за които бях значим...Бях се отдалечил от тях, но най-вече баща ми и един много скъп приятел никога не се отказаха...Така че малко или много съм запознат с нея. Не знам за сина ми, но определено и в момента ме боли за всичко, което съм направил по онова време. Колкото и да не искам да е така, нося си и този товар...За това казвам, че "Тъмната" страна съществува и е факт.
От както съм тук във форума търся отговори, защото все още за някои неща в главата ми е каша...На много от въпросите си вече съм отговорил, но има още вода да изтече докато всичко се подреди...Обаче знам едно, не искам да се връщам там от където идвам....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия